Saturday, September 12, 2009

ini budaya kita



Jadi,apa yang kita pelajari dari gambar-gambar diatas? Sudah barang tentu ianya adalah;
1. Dengan berjuta rakyat,Indonesia tidak mempunyai skuad FRU.
2. Gas Pemedih Mata tidak ada dalam perbendaharan kata penguasa Indonesia.
3. Tunjuk perasan (aman) adalah budaya Indonesia.

Maka,sayugia disarankan kerajaan Malaya mendaftarkan skuad FRU dan Gas Pemedih Mata sebagai hak mutlak budaya dan kesenian orang Malaya dengan seberapa segera yang boleh agar tidak timbul konflik dikemudian hari.

Mujur kerajaan Malaya pantas bertindak dengan mengatakan apa juga acara luahan hati rakyat bukan budaya kita. Maafkan ketelanjuran saya dalam tulisan lepas yang mengatakan kerajaan Malaya adalah bodoh.

14 comments:

gerai.com said...

haahaha..pedih kena gas pedih lg tulisan ini...

jigsaw said...

well said!
haha

binjidan said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Obefiend Weiland said...

aman ke ni?

aku tengok indo kalau demo asik nak ganyang sahaja

maybe we do need FRU for extreme cases macam ni

HAHAHAHA

tuan tanah said...

tuan tanah likes this.

mamasita said...

Selamat bersiap2 untuk Hari Raya AJ..ahh..posting kali ni cool betul!

Wawa said...

Hari-hari kena perli dengan depa kat hospital.

Otak isi sampah.

mamai said...

bukan budaya rakyat malaysia tapi rakyat memerintah

bijen m. said...

cuba orang indo sendiri yang buat ganyang INDONESIA kat situ.
misti dia import fru dan gas pemedih mata dari malaysia.
sbb diorang tak ada hak cipta.

Hashim Zabidi said...

AJ,
Memang pun skuad FRU dan gas pemedih mata sudah diisystiharkan sebagai budaya kita. Kita kena hormat...

aishah_conteng_je said...

hah~
kan siapa kata malaysia bodoh...

ubilepih said...

kalau cepat aok bagi ingat tentu tak pedih mata Pak Samad!!!!

orang kertas said...

sebenarnya demonstran tu ada bawah kepala lembu. sekadar menyatakan bantahan. eleh, bukan orang parti susilo saja. geng yusuf kalla, megawati pun ada - kata salah seorang menteri mereka.

jadi, tak perlu kawal2, tahan2 atau dakwa-dakwi. sebab ada kepala lembu....

En. Romzi said...

Skuad pencegah rusuhan, gas pemedih mata, peraturan menghalang 'kekacauan' memang perlu ada dalam sesebuah negara...

Bila kebebasan ekspresi terlalu terbuka...yang macam setan pun banyak..


http://manis18.blogspot.com