Wednesday, July 12, 2006

baju

Mok : Adik kata mu menulis di internet.
Saya : Ya.
Mok : Adik kata mu mengata dia.
Saya : A ah.

Mok : Ramai ke orang baca tulisan mu?
Saya : Ada juga.
Mok : Popular ke mu?
Saya : Tak juga.

Mok : Rugi lah kalau tak popular.
Saya : Kenapa?
Mok : Orang popular tak mati sebab malaikat maut takut nak cabut nyawa dia.
saya : (senyum)

Sekarang kamu tahu.


p/s: http://airmas.blogspot.com/ adalah blog kepunyaan pencipta lagu-lagu puisi esastera. jemputlah kesana untuk mendengar lagu terbaru. Dan tinggalkan pesan samada kamu suka atau tidak lagu-lagu yang diciptanya. Kamu bebas mengutuk lagu-lagunya tetapi sila kawal diri kamu dari mengutuk ketidaktampanan beliau kerana memang menjadi lumrah manusia (lelaki atau perempuan) yang dilahirkan hodoh sangat mudah terasa dan merajuk.

18 comments:

Raiedzall said...

Salam AJ,
huduh sangatkah si pemilik lagu tu? :P

kim_labu said...

Mengeji ciptaan Allah tak terlintas pulak nak berbuat begitu!

Alhamdullillah saya pun cuma makhluk dan hamba. Bukan semua orang yang hodoh mudah tersinggung, bukan semua yang tampan dan jelita mensyukuri nikmat dan rahmah Allah. Yang perasan jelita dan hensem pun berlambak-yang ni lagilah teruk takabur dan bongkak.

All said Alhamdulillah syukur nikmat Allah dan saya cukup sifat serta dianugerahi keinsafan dan iman. Saya tiada sebarang sebab untuk bersungut mengenai anugerah Allah!

Ahamdullillah syukur nikmat!

esis said...

fuhhh nasib baik aku lebih sesangat tampan daripada AJ. lalalallala.

wan said...

Obe Jones, hodoh hanya untuk monsters aje. :p

blackpurple said...

Popular tak, tak hodoh pun tak ... dan tak mudah terasa dan merajuk juga.......

ontahsapo said...

aku ingat hanya mawi yg popular...?

zakiah said...

tapi bagaimana jika tanpa sedar kita terkeluar perkataan hodoh???

err.. bagaimana pula tafsiran hodoh?? dan adakah hodoh hanya dalam bentuk fizikal?? atau skopnya lebih luas lagi?? bagaimana menggredkan kehodohan melampau atau kurang lampau atau hodoh biasa sahaja..

ahhh membincang tentang hodoh sahaja saya sudah naik pening kepala

assalammualaikum dan selamat petang

p/s: sekadar bertanya tentang hodoh.. :P

Sayuti said...

"Mok : Popular ke mu?
Saya : Tak juga."

Tak baik menipu.

gitartong said...

tahniah! airmas memang berbakat dan beliau memang tidak kacak.

ayobkelubi said...

dolah,barangkali perkataan hodoh itu akan bisa membuatkan mereka rasa pedih,tukarkan shj kepada sesuatu yg enak sedikit tapi masih lagik meninggalkan pedih.

ahahaha.hodoh!

amanitium said...

ah, saya baru sahaja menyertai komunitas itu. terima kasih atas jemputan tempohari.

Pegawai Khalwat said...

Popular?

Francais kedai buku di Wilayah Utara.

Ayah Pin said...

Aku lagi populer.

zizie ali said...

mok: mu huduh. mu tipu dlm internet. mu kata mu comel.

saya: (senyum)

abdullahjones said...

hahahahahha.

Anonymous said...

Cool blog, interesting information... Keep it UP 2009 lexus gx470 air powered concrete breaking tools water dryers what are side effects of anal sex juliet sex scene ambien com online casino nissan smyrna tennessee Http xenical http://www.pamela-anderson-tommy-video.info/gay-sex-picture.html Netbenefits at www 401k com Porn on the couch Jcaho medication safety Does paxil help depression

Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it » » »

Anonymous said...

Excellent, love it! Nissan quest 1998 Swiss watch moon Online math games and lesson plans Plastic and laser surgery free estimates in mn Acyclovir canada P4 athlon compar power cpu Xtreme mobile dvd player eckerds+mp3+players camera computer digital equipment printing 20 Digital cameras cameras Vermont bextra litigation