Sunday, May 07, 2006

membuatkan

Dia turun dari kereta tanpa bumbung dengan dada yang telanjang. Dihamparkan baju yang tadinya diikat di pinggang dan berbaring di atas rumput di bawah terik matahari.

'wah! Inggeris benar aku,' katanya di dalam hati.

3 minit kemudian.

'Whoa! bro, macam mat salleh.' kata satu dari tiga gadis Melayu yang lalu.

'38C, 26A, 40D,' tambah hatinya.

'bro, bontot kalau hitam jangan perasan la.' tambah gadis tadi seraya ketawa birah.

'pundek kamu.' katanya kepada gadis-gadis itu.

Gadis-gadis itu terdiam dan kemudian tertawa beramai-ramai. Birah mereka menjadi-jadi.

Hottest Day of the Year. Abbey park. 05/05/06

20 comments:

Anonymous said...

26A?
plywood ke?

~tef

auni said...

pundek tu apa? birah?

Anonymous said...

26A? Tetek baru nak tumbuh ke apa?

!GeeK!

FaEzHussain said...

tuan/tengku/jimmy dolah jones...

saya sudah lama mengikuti blog tuan/tengku/jimmy. penuh dengan jenaka sinis.

kiranya tuan/tengku/jimmy ke sheffield, singgah la ke teratak kami. dapat kami jamu teh secakir.

zizie ali said...

38C, 26A, 40D : fizikal mereka berbeda. selera mereka berbeda.

Pegawai Khalwat said...

38C - Baja cukup.
26A - Tak cukup baja.
40D - Terlebih baja.

Baja apa agaknya.... subsidi cap tangan?

Bagusnya gadis itu perasan bontot yang hitam itu dan mengingatkan asal usul bro tu.

Tapi tak tahulah jika gadis-gadis itu sendiri ingat asal-usul mereka.

Pss.... cuba dia bersidai macam tu di Malaya. Mau jadi ikan singgang.

semut said...

haha.udang salai.

bontot juga hitam.

haha.bontot salai.

dugongsenyum said...

Bontot itam mengingatkan aku kepada satu komen Mak Andeh di blog Tok R.

gitartong said...

hahaha!
jones, melucah!

Sayuti said...

hahaha

tajam betul matanya, sehingga boleh mentafsir saiz dengan tepat.

kagum2

Azayat said...

Tajam penglihatan dan pandai sungguh mengira-ngira..
Advance sungguh pakcik jones, kebanyakan lelaki hanya tau tengok dan measure yg bukan2..Tapi pakcik jones siap tau cup nya..so impress..
Pengalaman koott..

sinaganaga said...

Jones,
Ha ha. Marang merapu ke'pundek' marang sekeperrr betul kamu ni. Ha ha.

Exc said...

Hebat JIMMY JONESABDULLAH boleh tahu ketepatan saiz saiz itu.

Hebat gadis² itu, boleh tahu kehitaman bontot JJA, walaupun waktu tu JJA sedang berbaring, bukan meniarap. JJA bercerita tentang bertelanjang dada saja kan? haha.

Hebat, hebat!

Mak Yang Mee Meroyan said...

Kalau gadis-gadis tu menunjukan birahnya disebabkan Pak Cik Jones mula menunjukan biangnya .Tak ada yang cuit tak ada yang geli huk ....huk..huk...( gelak sambil tutup mulut )

Ku Keng said...

sekarang dah jadi gabungan Jimi Hendrix dan Indiana Jones ke?

tuan tanah said...

Aik jones, baru satu minggu tidak melawat kamu, sudah tukar nama pula?

tapi jones, di malaya saya rasa lebih panas daripada di abbey park itu.

Sayuti said...

tuan tanah sudah pulang!

minggu lepas encik AJ jadi kerabat. minggu ni dia jadi Mat Saleh pulak. esok lusa jadi apa pula? haji? lebai?

kakakcomel said...

muahaha...encikdollah bontot itam....

MA said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

You have an outstanding good and well structured site. I enjoyed browsing through it »