Thursday, May 04, 2006

aku

Mak Yang Mee : Mu besar esok, jangan buat kerja tak berfaedah.
abdullahjones: Kerja apa tak berfaedah Mak Yang?
Mak Yang Mee : Wartawan Hiburan.
abdullahjones: Kenapa pulak tak berfaedah?
Mak Yang Mee : Mu pernah dengar Wartawan Hiburan masuk sorga?
abdullahjones: Mana Mak Yang tahu Wartawan Hiburan tak masuk sorga?
Mak Yang Mee : Aku tahu, aku ada kawan sana?
abdullahjones: Mana? Sorga?
Mak Yang Mee : Ho, aku dah janji nak jumpa dia ssana.

Mak Yang Mee gila meroyan. Sebelum sakit, dia adalah penjual mee. Mee goreng paling sedap di dunia pada saya.Dia tidak ada kedai cuma menjual dari rumah. Kami yang membeli, pergi kerumahnya setiap pagi sebelum ke sekolah.

28 comments:

Confessions Of A Female Cryptic Mind said...

Assalamualaikom

Yeay Im first!

InshaAllah kiter semua masok shorga :D

Pegawai Khalwat said...

Ada hikmahnya tu. Mee yang sedap dengan hiburan ada kaitan barang kali.

Setidak-tidaknya Mak Yang Mee mengikuti perkembangan semasa.

Bila dia gila, dah ada excuse dari ditanda markah kiri dan kanan.

Ku Keng said...

Mesej Mak Yang: Kalau jadi wartawan hiburan, kerja gila, tak mungkin berbau syurga. Aku gila dan aku pasti tak ke neraka.

Pandai Mak Yang ni. Bila senang-senang mintaklah resipe mee dia.

benhoessein said...

Jones,
Semalam. Apabila kami cuma minum milo ais. Di tempat lain - seorang kawan termakan daging babi.

Jumaat ni, insyaallah, kami akan bantu dia menyamak perutnya.

"50-50 bo layan! Kalau kau belanja 100% - kami datang!"

Ha ha.

Sayang Jones tidak dapat bersama-sama kami...

Inqilaab said...

Saya memboikot mee sejak dua menjak ini... mengapa ya?

Sayuti said...

Tengku abdullahjones?

HAHAHA (tiga harkat)

baiklah. moga saya dapat hidup dalam kewarasan dan tak perlu berdepan dengan wartawan hiburan.

nanti popular macam tengku pulak.

abdullahjones said...

benhoessein kata saya babi! mari kita memaki hamun dia beramai-ramai!

gitartong said...

maki-maki-maki-

esis said...

bawok bersabo tengku.

Sayuti said...

hahaha. tengku sudah marah.

obefiend said...

wartawan hiburan. senang betuyl kerja meraka. nak reak gosip hanya perlu guna huruf

"SN suka DK dan DK pula bergay dengan M seorang penyanyi popular rancangan realiti tv Astro"

awak rasa siapa saya maksudkan. tak betul pun cerita tapi power of suggestion akan buat orang interpret akronim tu jadi name artis kegemaran mereka.

so kalau wartawan lain kena korek fakta seblom kuar berita. senang betul wartawan hiburan bekerja. ada yang mengaku dapat berita dari "PEMINAT YANG TERLUKA". mana dia tau peminat tu pun bukan jenis macam dia yang main reka cerita

tapi walaupun kita tahu cerita bohong berjuta juga masih nak beli URTV dan Mangga. semata mata nak tengok poster M berpeluk dengan LR. boleh ade modal dalam tandas mungkin.siap in between cerita seks artis terselit sehelai artkel pasal ISLAM. wasatiah betul!!

saya suka mee by the way. mee sup Kepong sedap. bergedel dia daging banyak ..

BooK said...

wartawan hiburan?
mereka menggunakan alfabet sebaiknya.

Sayuti said...

kesian pulak saya dengan wartawan hiburan.

mereka sekadar menjalankan tugas dan kerja makan gaji.

terjah!

obefiend said...

kerja pun takkan nak mengeji jek kerja sayut? ngomong apa sih?

kel@mbu said...

nntikan kisah si penjual mee - tv3. :P

Sayuti said...

ngomong2 kosong.

Anonymous said...

itulah, mereka mmg teruk. kakak2 dalam Islam tu lah.

tapi nak buat macam mana? tengok bapak2 kakak2 dlm Islam itu pula.

eeeeeeeeeee, rimasnya nak bagi tau, takut kena cekup masuk ISA pula.

--NAIMISA--

bunga rampai said...

Tengku AbdullahJones??

Tengku atau bukan Tengku yang bernama abdullahjones tetap makan mee.

Salam pak dollahjones :)

rimanilzah said...

Tengku AJ,
Kata kawan saya, dua golongan ini boleh dinaikkan dan dijatuhkan oleh wartawan ... artis dan ahli politik. Mereka dijatuhkan oleh wartawan kotor kerana kekotoran mereka.

Ha ha ha ... Dah lama saya tak makan mi. Teringin nak makan mi rebus di Restoran Kampung Pandan, Central Market. Tengku belanja aaa.... bleh.

selendangbiru said...

semenjak dua menjak nih, perkataan BAB* jadi cukup sensitif :).

Sultan Semut said...

aku juga terkezut bila kau meletakkan tengku itu.tengku?tengkujuh?haha.bila aku baca cerita mak yang mee, teringat aku masa aku stay kat kb satu hari itu. ada sorang perempuan yang kurang siuman menari-naridi atas wakaf sambil memecat pakaiannya satu persatu sambil juga mengherdik orang-orang yang cuba untuk menyarungkan kembali pakaiannya itu. dan aku hanya berlalu, menjeling, dan berkata dalam hati..untung kau terus masuk syurga tanpa hisab.. dan aku terus masuk dalam The Store yang berhampiran.

DewA LavaU said...

saya suka mee kolok.anda pernah makan mee ini AJ?kalau tak pernah nanti tak masuk syorga!!!huahuahua :P

teringin nak jadi wartawan hiburan...

nad said...

jom2 datang Muar makan mee bandung paling sedap di dunia =)

Mak Yang Mee Meroyan said...

Apa yang korang merepek kan ni setan!!!!! sepatah Mak Yang cakap sepuluh korang jawab. Masuk sorga atau tidak bukan kerja korang tuk menilai. Korang buat je kerja korang.

Mak Yang hari2 masak mee tapi Mak yang Tak makan mee huaahaahaa.

zizie ali said...

di mana juwie sekarang?
kalau ikut kiraan aku, umurnya dah melebihi 60. masih macam dulu-dulu?

kunci hilang said...

mak yang meroyan sebab tak menang tender kantin sekolah?

Anonymous said...

Excellent, love it! gps car navigation safety study government horn sewing cabinets celexa online purchase Bra pris zeiss 8x32 victory fl Chin liposuction raleigh Rate swimsuit photos Laser hair removal louisville ky Rims shown on 1997 infiniti i30 62 cadillac fleetwood Refrigerator car Example of a management training program Lazy susans for kitchen cabinets Results accutane 21 cfr 1920.40 and cabinet x-rays florida mortgage rate diet pill propalene file cabinets wooden two drawer Festival latino americano assago

Anonymous said...

best regards, nice info film editing schools