Sunday, October 23, 2005

mati

+ Suara perempuan aurat kah?
- Ya.
+ Apakah hukum para perempuan yang membuka aurat?
- Haram.

+ Katakanlah yang tokey judi di Genting sana seorang Islam. Sampai masanya dia ingin membayar zakat hartanya. Bolehkah JAIS atau mana-mana pusat zakat menerimanya?
- Tidak boleh kerana hartanya datang hasil yang haram.

+ Jika seorang penyanyi perempuan yang membuka aurat datang untuk membayar zakat hartanya, bolehkah JAIS atau mana-mana pusat zakat menerimanya?
- Erm...


- Jika sepasang suami isteri bersenggama di siang hari di bulan Ramadhan, apakah kedua-duanya wajib berpuasa selama tiga bulan berterusan?
+ Tidak, hanya suami yang wajib berpuasa selama tiga bulan berterusan.
- Mengapa?
+ Kamu pernah jumpa perempuan yang boleh berpuasa selama tiga bulan secara marathon?
- Jadi perempuan boleh bersenggama di siang hari di bulan Ramadhan tetapi lelaki tidak boleh?
+ Erm.. ya.


ps: saya sengaja mengambil cuti dari duduk didepan komputer untuk beberapa hari Puan Dr. (saya suka membaca mengenai ais krim cold storage di papanota blog kamu). saya masih di sini halela, tidak di Malaya. kita bila agaknya bukan kita bila lagi Tok Rimau. kita bila lagi seperti mengesa untuk segera.

5 comments:

dr in the house said...

AJ, org yg suka provoke kontroversi! :) Kalau ikutkan, penyanyi perempuan, zakatnya pon haram lah sepatutnya. Err ini betul ke org PPZ yg macam tak pasti menjawab kemusykilan?

Pasal aiskrim coldstorage tu , saya tak pernah rasa sbb semasa saya mula bermastautin di sini, COld Storage dah mula nak pupus :)

So AJ tinggal di sini bila? Baik dgn Ghazali batik tu ye? Saya pon tak kenal org nya. Hanya kenal batiknya saja.

auntylela said...

AJ,
kali ini halela tak boleh buat komen apa2 sebab pening kepala. Berat sangat nak mikirkan topik ini.

Anonymous said...

Looking for information and found it at this great site... Seinfeld answering machine george All american girls professional baseball league White stag pants am general hummer Uniform dress code http://www.hikingboots4.info Oldsmobile after market part Pictures of world record breast implants Battat wooden toys inside of a hummer h2 hummer h2 specifications Radar detectors swizerland country girl hummers Teen upskirts galleries

Anonymous said...

I have been looking for sites like this for a long time. Thank you! Infant fancy dress can adults drink alcohol while taking ritalin Venlafaxine efextor fok http://www.running2.info cancer ritalin ritalin drug Suzuki hypercharger ritalin is cocaine can ritalin be purchased via the internet Nissan maxima for sale Cost+to+pave+a+driveway+asphalt lcd monitor manufacturer Fire alarm strobe horn signals free blowjobs video clips Grapevine dealership saab

Anonymous said...

Excellent, love it! Vintage baume 26 mercier watches 1990 buick lesabre steering coloumn White strips sensitivity Quakertown sports central heating pumps Long beach vitamins http://www.web-hosting-3.info Puritan financial planning