Friday, October 09, 2009

membasuh dan merawat luka akibat tohmahan

"you tau,tadikan, i keluar dengan marsli n.no! kita orang makan nasi lemak. (gambar nasi lemak disini) dia makan nasi lemak kerang dengan telur rebus. i makan nasi lemak kerang dengan kepak ayam. sampai habis kami makan. (gambar pinggan nasi lemak dan tulang kepak ayam disini).

kami bual pasal satera.pasal kencing manis. pasal terbit buku sendiri. pendek kata kami tidak buat apa-apa selain berbual. syok you!

Kalau you all nak tau,marsli n.o pakai proton saga baru! (gambar proton saga baru disini) tak sangka kan?!kaya dia kan?!

tapikan,masa tengah-tengah makan,ada kucing datang,terus i teringkat yang i belum bagi makan makanan kucing jenama mahal kat kucing i. (gambar kucing sedang makan makanan kucing jenama mahal disini)

kesian kucing i.(gambar kucing tidur disini)

satu lagi,sampai dua kali kami order minuman! tak sangka kan?!(gambar empat gelas kosong disini)

walau pun marsli n.o dah warning i supaya jangan tulis berkenaan pertemuan kami,tapi i tak kira,i nak tulis jugak!

oh! oh! lupa nak cerita. hari ini kan, i kencing tiga kali! tak sangka kan?!

hepikan bila ada blog. boleh cerita karat kat kangkang i. tak sangka kan?!esok i cerita karat kangkang you pulak.


ps: water lily,tulis sajak baru.emailkan kepada saya. insya allah saya ulas. tulis sajak umum. jangan buka kain didepan khalayak.

21 comments:

terompahkayu said...

kalau tulis semua macam poyo kan pak...

tuan tanah said...

:)

binjidan said...

mari memblog hehe

Anonymous said...

yes sir..:)

Saya pun dah nak tutup blog hehe..nak tulis kat tempat lain pula

Encik,t.kasih kerana berjujur dengan saya.

Water Lily

aishah_conteng_je said...

oh..nasib tak pernah ada entry macam tu..eh..ada ke?

kak lily..kalau tukar blog jangan sembunyi ye....
err..buka kain?

wann said...

macam 'fa**ot' :p

benludin said...

malam tadi i selak kain (lihat gambarnya disini)

2121studio said...

Esok I nak ke Medan you.. (lihat gambarnya di sini)...
ehh belum ada gambor lagi you..

Firol said...

selalu jumpa blog macam ni hahaha

Nabil Fizri said...

ha3

mardhiah said...

AJ,

Ko dah terlalu "besar" untuk tulis n3 macam ni. Tak ka nanti ko mengeciwakan peminat-peminat ko juga?

Tulislah pasal politik ka, konspirasi Yahudi ka, ala tajuk-tajuk yang boleh menang hadiah NOBEL.

Lainlah ko bloggin purely for leisure saja-saja atau menulis sebab nak ngorat, macam puisi dak Naga yg ko ulas itu hari tu. Apa kejinya kalau tujuan utama kita nulis ni semata-mata nak ngorat?

Ibnu Qiyyim Al Jauziah sendiri ada cakap, jatuh cinta menyebabkan anak adam jadi gian Menulis dalam karya Cinta & Rindu menurut Quran & Hadis.

Ko buleh tak tolong bagi tau kat kengkawan ko, tak semua orang menulis sebab nak menang anugerah Nobel tau.

cia said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Shutelkok Z said...

wow///

Weed and Bandages said...

ok. ini lawak

Awang Kapak said...

Er..mardhiah tak nak gembira ke kalau abdullah jones menang Nobel

ubilepih said...

bru jemor kain basah semalam(klik disana)

norza said...

HAHAHA. ubilepih - kamu sangat kelakar (klik di atas sebelah kiri).

hanimomo said...

haaha.spot on pakcik AJ!

Pegawai Khalwat said...

Aku nak tolong isi borang untuk bro AJ untuk Hadiah Nobel.

Alah, Obama pun orang lain yang isikan.

hellioz said...

nice view....

Anonymous said...

i hari tu g mnm ngan aj.(gambar mnm ngan aj)klik kat tengah2