Sunday, August 16, 2009

berita kilat

Sebelum pecah cerita, sebelum heboh satu negara,bukan kerana mohon simpati,bukan pula kerana mahu menagih rasa belas kamu semua,ianya hanya sebagai satu makluman,maka saya dengan ini mengumumkan yang saya sebenarnya menderitai penyakit Parkison.

Lalu sebagai seorang yang menderita sakit, saya amat kecewa apabila ditertawakan.Dan mereka mengugut untuk menghebahkan penderitaan saya di youtube dalam masa dua-tiga hari ini. sigh...


senyumku tak seghairah
gerak gaya tidak selincah
mataku tak seayu
kicau burung pun tak semerdu

namun ku punya hati
juga gayaku perasaan
hidupku yang begini
kadar waktu diizin Tuhan

tidak ku minta
lahir ke dunia
tidak kuduga
cacat begini

bukan kuminta
kasih dan manja
bukan ku rayu bantu simpati

maafkan wahai teman
ku menumpang di sudut dunia
mencari ketenangan
sampai masa ku pergi jua


baca disini dan sini untuk cerita lanjut.

25 comments:

Pyanhabib said...

rasa nak tambah penerajang. dah bagi peluang, berpenyakit pulak!

sinaganaga said...
This comment has been removed by the author.
sinaganaga said...

(((BA HAK HAK HAK HAK))))))))))))))
Dah tau berpenyakit - kenapa awal-awal tak makan obat? Lopa? HA HA.

Airmas sz said...

hahahahaha aku ada obat okto kasi aku obat anti-parkinson .. tapi aku tak makan sebab dia punya side efect boleh dapat sawan... kalau ko nak aku boleh kasi lepas makan tu kalau dapat awan aku tak gerenti kalau aku tak gelak kat ko

Airmas sz said...

hahahahaha aku ada obat doktor kasi aku obat anti-parkinson .. tapi aku tak makan sebab dia punya side efect boleh dapat sawan... kalau ko nak aku boleh kasi lepas makan tu kalau dapat sawan aku tak gerenti kalau aku tak gelak kat ko... umur dah meningkat taip pun selalu tertinggal huruf cheh

wann said...

(((hahahahahahahah))))))))*gelak guling-guling*

saya dah baca semalam kat blog encik naga dan teringin sangat-sangat nak tengok..hahahaha...

Pipiyapong said...

Keh keh keh...

kulupSakah said...

parkinson? asal jangan barah kelenjar prostat sudaahh..

bijen moretti said...

airmas sz..
cm ko plak kene sawan teketar2 tekan kibod smpai tetinggal hurop..
hahaha..
;P

guru besar haneem kaydeen said...

ruginya tak pegi :)

benludin said...

teringat lagu Lefthanded...gigiiillll....!

mamai said...

jangan la cam tu tak baik gelak kat orang tau....dia semangat nak baca tu

Taf Teh said...

;-)

Anonymous said...

Parkinson?

Yes! hahahha!


Lily

dR ali said...

hehehe... kerna menganas sehingga katil roboh...

Airmas sz said...

bijen moretti ... bukan apa terlalu excited ..

meorpestajiwa said...

seminggu sebelum persembahan jones sudah ingatkan gua praktis lagu blues utk back dia bersajak..bayangkan gua back up jones bersajak..utk sebuah permulaan ..dikira berjaya juga...hahaha

dugongsenyum said...

parkinson tu penyakit mohamad ali, glemer tuuu

haha

Pa'chik said...

buleh jadik vibrator nih... ekekekke....

dahrie said...

apa punya penyakit ni bai...penyakit ketar lutut ni

Alina said...

:)

Panglipulara© said...

mengikut kitab peri dan tingkahlaku manusia gua tahu apa posisi dan adegan kegemaran ibubapa beliau...

binjidan said...

sumbangan kpada hencek jones amat2 diharapkan
acount mybank 000090 atas nama hencek jones sndri... :)

tuan tanah said...

Saya simpati.

ubilepih said...

:)gd try bro..paduliiii hentam je...untuk makluman itu gigil nak naik shyeikh...bukan parkinson...ha..ha