Wednesday, March 18, 2009

estate

Oleh: Ubilepih
Dari: Ceritawayang.blogspot.com

Harga getah semakin menurun,itu merungsingkan hatinya,tetapi dia mengharapkan
lelehan susu getah itu menurun dengan tepat.Lelehan itu jika tak turun tak masuk
ke mangkuk bermakna rezeki daifnya tak masuk.Sakuntala a/p Annadarajah pewaris
ke 3 menekuni kerja menoreh getah di perladangan ini.Sumber dari cecair putih likat
itu menjadi sumber mendenyutkan nadi dia dan 8 orang anak2nya termasuk
yang di dalam kandungan,kini berusia hampir 3 bulan.

Sakuntala tidak tahu dan tak mahu ambil tahu bahawa dari hasil torehan beliau itu sebenarnya telah menghasilkan alat pencegah hamil.Tidak pernah sampai ke benaknya tentang betapa mewahnya hidup sang kapitalis tokey2 kilang kondom.Yang mana barangkali salah satu kondom itu terhasil dari getah torehan dia.Khabarnya terkini sudah ada stoking anu itu yg beperisa strawberi…ohhh…untuk penjelasan kena lah bertanyakan kepada anak2 sekolah menengah yang selalu berkunjung ke kedai 7sebelas.

Sebelum masuk penjara akibat merogol dan membunuh kanak2 bawah umur Raman
sempat memancut kan getah likatnya ke mangkuk Sakuntala.Kelikat getah itulah
yang menghasilkan benih ke8 di dalam kandungan rahimnya kini.Raman jantan manco
ala Sivaji itu tidak pernah mampu untuk Sakutala menolak kehendak birahinya. Tengik peluh masam beraroma todi Raman selalu membius Sakuntala Meski mangkuk Sakuntala
sudah sedikit usang dan ayun nya pun tidak sekencang dan sepanas dulu tetapi suaminya itu tetap beselera.Lebih2 lagi sewaktu air sarat di kepala.

Raman sememang lelaki panas.Sengsara Sakuntala ialah panas baran si Raman.
Ransangan dari kegemaran memakan kari Biawak air gamaknya membuatkan
kepanasan di dalam diri Raman sentiasa begelora.Todi dan sex ketagihan Raman
paling tegar,sehingga hilang kawalan langsung membuat onar.Sakuntala tidak
menyesali nasibnya yang kehilangan suami,malah di bermohon kepada lord Siva
agar Raman mati secara mistri di penjara.Paling manis lagi jika Raman terpilih
menjadi dummy kepada salah seorang peledak bom itu.Sekurang2 nya
dipenghujung nyawa Raman dia berbuat jasa kepada pemerintah.

Anak2, dia sanggup membesarkan mereka secara besendirian biar pun bejerih payah.
Sakuntala menyimpan agan-agan agar salah seorang dari anaknya kelak bakal
mendapat 20 A dalam peperiksaan,sekarang ini jika ada anak cemerlang orang akan
pandang, secara langsung dapat menaikan mertabat hidup.Dia akan cuba bertanya atau
minta kawan2 nya dari kalangan orang melayu macamana nak jampi agar anak2 cemerlang peperiksaan.Orang2 melayu memang handal dalam bab jampi2.(end)

P/s: Ada sesiapa yang sanggup bikin pilem Estate versi ini..ha..ha-ubilepih-

13 comments:

revrie said...

bila fikir2 balik, banyak moral juga.

ha ha.
bagi pada prof razak mohideen. letak khai dan rosma sebagai leading casts ataupun hans issac dan erra, janji pakai yang top-top. Mesti dapat tembus selera masyarakat Malaysia tipikal yang berlambak.

jawa peranakan said...

HAHAHA!!
statement paling killer "PALING MANIS LAGI JIKA RAMAN TERPILIH MENJADI DUMMY KEPADA SALAH SEORANG PELEDAK BOM ITU. SEKURANG-KURANGNYA DI PENGHUJUNG NYAWA RAMAN DIA BERBUAT JASA KEPADA PEMERINTAH."

PS-ini kisah benar yang benar2 terjadi atau kisah benar yang benar2 direka?

Shaira Amira said...

beautiful! haha!

Rozita said...

salam ziarah..
oppss nothing to komen :)

ubilepih said...

1)Revrie..ha..ha..aku suka klu dpt U-wei atau isham yg bikin ini pilem..ha..ha

2)Jawa Peranakan,psssstttt aku benar2 suka reka cerita yg nampak benar...he..hee

3)Shaira...ya kamu lebih manis.Tq

4)Rozita salam..tq

Pa'chik said...

mintak tulung bomoh yang letak ketas jampi bawah meja dolah yang satu lagi... kikiki...

tuan tanah said...

Oh... Encik Jones masih ambil tahu tentang kisah Jade Goody ya...

Mak Su said...

hhmmm, siapa agaknya yang sesuai jadi hero? jadi bomoh? jadi anak ke8... susah jugak tu, kena 'otakbom' cari idea.

nasib baik saya tak bikin filem, so saya tak perlu fikirlah.

Romzi said...

Fuhh...begitu artistik sekali sastera ini..pemilihan kata dan susunan yang hebat..saya tak reti nak bersastera macam ini..

Salam ziarah Abdulahjones...
Daripada:

http://manis18.blogspot.com
http://manis18.blogspot.com

Neni said...

bagi la makan kismis yang dah dijampi. tak boleh dilangkah pulak tu..

pencinta sastera setiap bangsa said...

sangat suka kalau razaisyam yg buat cerita ni! nice work.

"terpilih
menjadi dummy kepada salah seorang peledak bom itu" - marvellous!

AZIZAN & HAFIZAH said...

jom join affiliate http://www.jombinabadan.com letak iklan kat blog dapat komisen kalau ada org beli

AZIZAN & HAFIZAH said...

jom join affiliate http://www.jombinabadan.com letak iklan kat blog dapat komisen kalau ada org beli