Thursday, May 08, 2008

tok keramat


-Paladin koboi paling cool- kata saya. Abu membantah, katanya 'rifleman' lebih cool. Stone hanya ketawa kecil. Untuk pengetahuan semua, Stone akan ketawa kecil pada masa dan suasana yang dia suka. Samada sambil berbual dengan kami atau dengan dirinya sendiri.

Kami duduk berbual tengah malam. Kadang setuju, kadang tidak. Semua berkisar tentang filim dan tivi. Kami setuju 'police academy' adalah filim paling lucu di zaman kami. Stone sukakan Jerry Lewis dan Dean Martin. -Charles Bronson is over rated, kata Abu. Kami setuju.


Kami ketawakan Stone apabila dia sibuk dengan Mary dari 'little house on the prairie'. Kami, saya dan abu lebih sukakan laura. Dan kami berbelah bahagi tentang John Boy dari 'the waltons'.

Stone percaya tabiat dan perilaku kami hari ini adalah hasil pembentukkan dari filim dan tivi. Kami setuju dan tidak.

Banyak perkara yang kami bualkan, semua berkisar tentang filim dan tivi. Banyak perkara yang kami setuju dan tidak. Namun di akhir perbualan sebelum keluar minum-minum, kami setuju yang semua imformasi yang ada dalam otak kami tentang filim dan tivi, tidak berguna setengah sen pon di akhirat nanti.

15 comments:

JoJosho said...

See Please Here

scarcely`visible said...

as`kum
sajak2 suci ni bleh dapat kat mane?

budak ulu said...

aslmkm!

Hablum minal nas,hablum minALLah

Kak Lady said...

TV adalah hiburan dunia...

tuantanah said...

Assalamualaikum Encik Jones.

Dah lama tak lalu lalang di sini.

Sri Diah said...

Oh... tak ada ruginya kita derhaka pada tivi.

Azzam Supardi said...

;)

Ydiana said...

;)

Najwa Aiman said...

Pasai tivi le sampai sekarang aku masih beristerikan wanita yang ada iras Jamie Sommers teh Bionic Woman... hehehehehehehehehe... Errrr... camne nak pasang bionic kat 'situ' eh?

Neni said...

sebab tu lah saya jauhkan anak saya dr tv

wann said...

Saya suka 'Sesame Street' dan 'Merrie Melodies' aje...and of course, the ever popular 'manna manna' song..

Neni said...

saya kata pd suami saya, abdullah jones bagi komen kat blog saya. suami saya ketawa. waaahhh...blogger kenamaan tuh katanya. yeah, saya bilang, blogger no.1 negara.

maklumlah, pengunjung setia blog saya adalah saya dan suami saya. terharu.

sinaganaga said...

Yang kat little house on the prairie tu sapa? John Boy or Jim Bob?

Pegawai Khalwat said...

Aku ingat hang tengok Green Hornet.

_ said...

مرحبا ،
واريد ان اقول لكم عن عظيم الموقع وجدت. إنهم لا يدفعون لي لقراءة البريد الالكتروني وزيارة المواقع على شبكة الانترنت وأكبر من ذلك بكثير.
انها مجانيه وسهلة للانضمام الى تسجيل الدخول! انقر فوق هذا الارتباط لزيارة :

http://www.ft-mails.com/pages/index.php?refid=chuach2008

اشترك لكسب المزيد النقدية الآن!