Monday, October 29, 2007

musim kemarau cinta kita bermula mar,selamat tinggal




ini cerpen.

-Bakpe mung dok ngaroh ddiri filing mung!

Kesihan penulis blog yang ketiga terkenal itu di marahi berkali-kali oleh penulis blog kedua terkenal itu.Dia (penulis blog kedua terkenal) sengaja mengaku gay kerana mahukan gadis duduk di ribanya.Murah.

Dari kerana tidak mengarahkan sendiri filimnya hinggalah pada dosa yang tidak di sabitkan kepada dia.

-hoh! macang bah mini kete mung!

Dia bukan pereka kereta.Dia pembuat filim.


Terkebil-kebil penulis blog ketiga terkenal. Mahu mempertahankan diri takut. Mahu mengaku kalah malu,agak aku,penulis blog yang paling terkenal antara mereka.

11 comments:

sinaganaga said...

Tu baru tulis skrip filim kete doh macang bah mini - kalu doh ngaroh ddiri kete macang ketelipang dok weh... Ha ha.

"Mane ada moral!" Mung penoh tulis.

Tok Rimau said...

Layan je la.

Dah dapat cover untuk henpon antik kau?

norza said...

AJ,
Please, kalau boleh, write (in brackets) translated version of diallect in B.Malaysia...rather difficult to understand (for those yg tak familiar). TQ. But I suppose, that would 'spoil' the beauty of this cerpen? Emm?

Pegawai Khalwat said...

Ha ha....

Hang kejam Bro AJ!

wann said...

what's with the photo?

sinaganaga said...

Sinaganaga tengah tengok painting Naga.

Anonymous said...

norza,

Please, kalau boleh, write (in brackets) translated version of diallect in B.Malaysia...rather difficult to understand (for those yg tak familiar).

jones.

norza said...

Dear Jones,
There's an unspoken beauty in that photo. One guy in similar red tones, reflecting the wall. His bag the same colour as the abstract etchings. And the other guy in white seems to be the only subject which stands out.

More, please, more...

Tok Rimau said...

Jones,
To sum up what Norza said- Gua pandai ambil gambar. Ha ha ha. Visual gua seni juga.

Jones, telefon lu ada kamera tak?

blackpurple @ jowopinter said...

Siapa yang kedua dan ketiga terkenal tu?

mardhiah said...

AJ, aku rasa, penulis blog kedua terkenal tu tak pernah tinguk filem hindustanlah. Dia cuma pernah baca Novel dan felem the Graduate aje, jadi dia tak faham ape pasallah the Graduate versi blog ini panjang sangat.

Mana tak panjangnya penulis tu nak masukkan semua hikayat yang ada kat Nusantara ni. Dari campuran local dan hindu Mahabrata. La ni aku nampak...masuk Raden, Panji Semeranglah (menyamar-nyamar gituh) pula..peh, kalu sepatutnya 2 jam + iklan dah habis bule jadi 4, 5 jam pun tak habis. Agak akulah.