Wednesday, May 09, 2007

mari

-awok ingat lulus phd je otomatik jadi cerdik? kalau doh memang kaki tarik duit,kaki skim cepat kaya, dapat lapan kali phd pon bodo serupa tu la jugok- dr abdul razak.


-ye,ye..- abdullah (atendan hospital yang akan naik gaji tidak lama lagi dan gaji barunya nanti tidak akan nampak langsung jurangnya dengan gaji para doktor, maka akan lebih mudahlah kehidupan hariannya. atau itulah sekurang-kurangnya kata abdullah yang satu lagi) jones.

9 comments:

Anonymous said...

Tahniah bro, ada buku baru.

uipts.

nong abd said...

congrats lah abg! lama aku tak kesini... tetahu jer dah ada buku. MALAYSIA BOLEH!

zizie ali said...

dia cerdik dalam satu part. dan mungkin tersangat bodoh dalam part lain. manusia. begitulah.

ayobkelubi said...

dia beli PHD tu kot?

Pegawai Khalwat said...

Naik gaji? Tolong tilikkan bila.

rimanilzah said...

ada kawan saya dah ada phD. Tp masa buat bacelor ... waktu exam - selalu mengendeng jawapan saya

Pa'chik said...

lama sungguh dolah yang satu lagi tidak dipetik sebagai berkata kat sini.

mardhiah said...

Ya serupa macam "kawan" saya itu. Lepas menyumpah-menyeranah dia kata dia naif. Lagi nak terbalik isi perut. tali barut perut semua-semua bila family dia defend dia kata dia dah termakan benda kotor...ouch!

Kalau saya difensif dia marah, sebelah dia defensif takat alam mistik ok lah pula. Alkisah cerdik pandai Melayu yang sebenarnya taklah cerdik sangat pun. Sama je dengan Tunku keterunan Raja Kedah yang korang kutuk-kutuk buduh sebab serahkan pulau sikanjing* itu pada bapak anjing. Buat perabih duit rakyat jah antar korang belajar jauh-jauh.

* Sikanjing singkatan sekangkang anjing oleh S Othman Kelantan.

mardhiah said...

Ya serupa macam "kawan" saya itu. Lepas menyumpah-menyeranah dia kata dia naif. Lagi nak terbalik isi perut. tali barut perut semua-semua bila family dia defend dia kata dia dah termakan benda kotor...ouch!

Kalau saya difensif dia marah, sebelah dia defensif takat alam mistik ok lah pula. Alkisah cerdik pandai Melayu yang sebenarnya taklah cerdik sangat pun. Sama je dengan Tunku keterunan Raja Kedah yang korang kutuk-kutuk buduh sebab serahkan pulau sikanjing* itu pada bapak anjing. Buat perabih duit rakyat jah antar korang belajar jauh-jauh.

* Sikanjing singkatan sekangkang anjing oleh S Othman Kelantan.