Wednesday, February 21, 2007

yang

Budak Gemok : Kalau pondan melayu insaf dia buat apa?
Jones : hmmmm...
Jones : aaaaa...
Jones : Entah.
Budak Gemok : Dia pakai tudung lah.
Jones : .........
Jones : ooo! hahahaha.



PENGUMUMAN:

Saya bercadang menjemput penulis-penulis berkongsi blog ini. Jika ada di antara kamu yang berminat untuk meletakkan tulisan di sini, sila emailkan tulisan tersebut kepada saya.Tidak kiralah samada kamu penulis yang mempunyai blog atau tidak.Terkenal atau sebaliknya.

Tidak ada apa-apa syarat. Tulislah apa sahaja, jika saya suka, akan saya letakkan di sini untuk di baca semua.

Juga tidak ada hadiah yang akan di berikan selain berbangga-bangga yang tulisan kamu muncul di blog abdullahjones.

Judul dan tagline jika rasa perlu bolehlah disertakan. Jika saya rasa tidak sesuai, tidak akan saya gunakan.

22 comments:

Pa'chik said...

kik kik kik...

zizie ali said...

caaayang budok gemok (cubit pipi skit)

sinaganaga said...

Kirim salam kat budak gemuk tu; dengan ucapan - masak apa hari ni?

ahmadkamil said...

kalau pondan melayu insaf, dia akan berhenti jadi wartawan atau sekurag-kurangnya berhenti mengendap mawi di pusat membeli-belah.

Hani Sumayyah said...

Isunya saya tak nampak pondan Melayu makin insaf...makin menjadi-jadi adalah...makin banyak profesion yang mereka teroka..."di sini", kini accessories wanita/kanak2 di stall2 di shopping complex sudah mereka monopoly! "Jegilan" mata saya dibalas dengan senyum simpul pelakon "opera cina" ini meleret2...aduuuh...anak saya sungguh2 confuse melihat mereka...

ayobkelubi said...

ahh pondan melayu.sikit hari lagik memberontak lah tu!.

tgk lah nanti.

tuan tanah said...

Insafnya...

Bunga Rampai said...

Perubahan?

Salam.

.:HalogAmora:. said...

itu budak gemuk mau cinnamon bread cicah kopi ka? ha ha

kemat said...

pondan melayu..seram memikirkan... kenapalah memilih nak jadi pondan.. dan kenapa melayu pula..

tuan tanah said...

Wooo... pengumuman yang mengujakan!

rusdi said...

salam tuan jones,

kalau pondan melayu pakai tudung, pondan Islam pulak pakai apa? Sinonim kah melayu dgn Islam?

bisobonar said...

Salam Pak AJ,

panggil pondan..mereka tu marah nanti. Itu macam menghina la..

Boleh kita panggil 'lebadu' lelaki berbadan dua..cam sesuai je!

Kak Mah said...

Tuan Jones

Saya tak pernah jumpa pondan melayu pakai tudung, tapi pernah terserempak dengan pondan melayu memakai reben putih besar berbintik merah di kepala.

blackpurple said...

Owhh... ada juga selebriti pondan insaf pergi ke Mekah...

Jannah said...

ada cadangan, en jones mengemukan tema atau topic penulisan yg sesuai dengan perkembangan semasa. cara ini lebih sistematik. dan pondan itu manusia juga. ada perasaan. en jones tiada sahabat pondan mat saleh?

X-Matters said...

En AbdullahJones
Kalau link kat blog saya, boleh tak?

By the way, anda telah di "tag". Lawati blog saya

muhammad fakhrul razi said...

ok, kawan saya kata dia dah dapat cd sentimen yang saya pesan suruh belikan.

nanti dia kirim pd saya, baru saya dengar.

apa-apapun sebelum saya dengar, saya nak ucapkan tahniah atas usaha menerbitkan album sendiri, dan terima kasih kerana berkongsi karya.

kuala ping said...

dan mereka (pondan) juga berblog. Saya pernah baca dan mereka berjaya membuat saya insaf. Insaf dengan dunia hari ini.

Kalam Biru said...

salam,

entri ini hakikatnya untuk apa?
sidiran? nasihat? boleh jelaskan..

hamka said...

:)

kc said...

wakakakakakaaaaaaaa! aku sukeeee!