Sunday, January 14, 2007

di

Ya ayyuhal penduduk Batu Talam, apabila datang kepada kamu hari yang ada padanya perintah untuk mengundi, maka hendaklah kamu memilih untuk mengundi umno. Mudah-mudahan dengan itu kamu beroleh kejayaan.

13:50 al-umno

32 comments:

BooK said...

mana dapat keratan tu encik jones?

Ronin said...

dalam kitab mana ada surah al-umno tu?

Pak Malau said...

Dan kalaulah betul ia sedang mengaji, satu kehinaan kepada kitab yang dibaca.

sinaganaga said...

cantik budaknya

Pa'chik said...

kitab 52?
hahahahahhahahahahahahaha....
sanggup dia pakai macam tu,ishishish

ony said...

aduhai,kenapa pulak begini jadi??penin sekali ini menatap!

Sayuti said...

setidak2nya dia mengaji.

:p

Bunga Rampai said...

puteri itu ahli puteri umno?
Salam.

kingbinjai said...

ha ha

kalamutiara said...

bini org tu weh... tapi tetap maintain puteri

Pegawai Khalwat said...

Itu baru tengok dressing, kalau dengar bacaaan, entah ke mana tajwidnya. Taranum dan qiraat jangan dimimpilah.

Psss... tapi tak pasti lagikan, mana tau bila dah dengar bagus pula bacaannya. Kena juga bersangka baik (pada bacaan saja).

Jeff said...

sedih .. tak idea nak kata apa

bisobonar said...

Aduh! biso!

bergen said...

Terima kasih di atas kunjungan tuan ke blog saya. Blog tuan menarik. Cara beri tajuk, unik dan bersahaja. Saya akan datang selalu ke blog ini.

wan said...

huhu, bergen pun ada!

naga, saya intip blog anda tapi tak boleh komen, too bad. You are a real joker. Video Ho Ho Ho tu very amateurish just so u know.

NBB said...

mengaji ke melentok...?

tuan tanah said...

heh :)

wan said...

:-@

blackpurple said...

Malu nak mengomen.. ha ha


Gambar itu agak-agaknya sesuai tak dijadikan gambar hiasan entri 'gadis melayu' aku tu..... ?!

areyoung said...

Tiba-tiba teringat kisah 'general of iblis'. Apa cite dia sekarang eh?

dugongsenyum said...

Tuan, tolong email ke saya yang saiz besar, ni kecik tak boleh baca hehe

TQ!

kc said...

nih gadis pingitan mana lak ngaji ehh? pakai baju jarang jarang nampak lengan putih gebu gitu...hehehe

.:HalogAmora:. said...

Well said pak malau!

sya said...

Pak Malau mengatakan dengan tepat sekali

esis said...

bersopan sungguh si dia bertimpuh,

puteri sapa ni? tak hormat langsung....

Anonymous said...

sekali tengok dah nampak badan. kalu kat dalam rumah Allah s.w.t, masyaallahh...

Ini bukan ke puteri Am-nor Pn.Zahidun apekenamentah tu? Cantik nyer...

Jiwa Rasa said...

Dolah,

Berani kamu komen Islam Hadhari?

X-Matters said...

Lawatan pertama saya ke blog saudara. Surah Al-Umno? Menarik!

Kaklong said...

salam,

aduh..camner nih..

Tok Ayoh Peng said...

Ish, kamu ni Jones, tak baik petik separuh separuh ! Haram ! Lari makna ! Tok guru kamu tak ajar ka ? Meh aku perbetulkan :

" ... dan apabila didatangkan kepada kamu anak gadis berpakaian jarang yang membaca Al-Kitab ( kepada kamu ), maka hendaklah kamu memekakkan telinga dan membukakan mata seluas luasnya ( ke tempat yang jarang itu ). Sesungguhnya itu halal bagi kamu dan kepada Pak Lah Hadhari juga tempat kembali. "

13:51 al-umno

Kuala Ping said...

saper tua gatal kat blakang dia tu? husin ke hasan? Pandai dia jd kecik.

Anonymous said...

cuba membesar2kan yg dah salah, mungkin betul, tapi tidak pada caranya. mengapa ditambah yg salah pd yg memang dah salah? memburukkan lg keadaan. tidak langsung membantu. jd apa yg perlu kita buat? dua' saja lah...