Wednesday, December 20, 2006

agaknya

Kadangkala di dalam akhbar yang saya baca setiap hari, akan ada berita-berita kaki mengenai tanah tumpah darahku, Malaya.

Dari berita budak perempuan yang cuba mencipta rekod dunia dengan duduk sekandang dengan binatang berbisa sehinggalah berita mengenai lelaki muda yang menikahi perempuan yang amat tua. Dan setiap kali membaca berita-berita begitu saya membayangkan diri saya sebagai seorang aristokrat Inggeris yang membaca cerita-cerita negara-negara Afrika. Kuno dan tidak bertamadun pada pandangan saya.

Namun hari ini, saya terpidana membaca berita mengenai betapa kerajaan Malaya membatalkan hasrat supaya ANGKASAWAN pertama Tanah Melayu untuk melakukan ujian menyediakan teh tarik di angkasa.

Malaya ada ANGKASAWAN? Wow! Kata hati lelaki asristokrat Inggeris ini.

Oh! Bukannya saya terkejut kerana rakyat Malaya kini akan ada yang bergelar ANGKASAWAN, tetapi saya kecewa kerana ujian penyediaan teh tarik itu di batalkan.

Saya kecewa, sangat kecewa.













hhahhahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha
hahahahhhapooooootttttthahahhhahahahahahahahahahahahahahahaha.

18 comments:

Pa'chik said...

hahaha... en jones ada plan nak jual teh tarik kat bulan ke?

BooK said...

teh tarik. main gasing. apa-apa la diorang nak buat.
space tourism?

sinaganaga said...

Jones,
Agaknya, apa ada di dalam kepala insan-insan yang menerajui 'state' tu ya?

HA HA

Tifani Teh said...

dia orang baru tahu, air teh tumpah kena mesin-mesin berteknologi tak diinsurankan.

itewwwla!

ayobkelubi said...

ko tahu,mula2 nak layan roti canai beb!

Anonymous said...

aaah poyo arr ko
mcm bagus jer

gitartong said...

mungkin mereka akan cuba dengan air perisa lain. haha!

tuan tanah said...

wow!
lelaki aristokrat inggeris!

Rebecca Ilham said...

Dulu katanya nak main batu seremban.
Tak jadi juga ke?

.:HalogamoRa:. said...

isk leceh la, mau bikin teh tarik pun bising satu donia ka? yg dua org tu dah ready pegi blom?

esis said...

sebab tu harga tol naik.

Pegawai Khalwat said...

Sebab depa tak mau angkasawan tu kena kencing manis kot.

wan said...

Good day, Sir AJ...that reminds me, perhaps having tea would overcome your bitter disappointment..which one would be of your preference sir, english earl tea or teh tarik kaw?..umm, perasan nye lelaki aristokrat konon! :p

hanisumayyah said...

saya musykil dengan ketiadaan graviti bolehkah teh itu "ditarik dan tertarik", itu alasan agaknya???

Sayuti said...

tak elok kentut sambil ketawa terbahak2, encik abdullahjones. sungguh tidak aristokrat Inggeris.

Anonymous said...

ha ha ha were we reading the same Metro paper then? I was reading it in the tube, being crushed and wondered,

"what the hell?"

kalau lelaki aristokrat english, adakah mereka akan terfikir2, apa itu teh tarik???

-miss I-

Anonymous said...

teh tarik tu senjata biologi terbaru :)

-perempuan gemuk itu-

Alpha said...

Ujian teh tarik tu cuma bahan lawak/ ujikaji kecil yang diperbesar2kan semua orang tapi ujian2 sebenar diketepikan atau tak dibaca ceritanya...hasilnya semua orang buat lawak teh tarik.
Tapi kalau angkasawan tu nak buat teh tarik sendiri2...suka hati dia la!