Sunday, August 20, 2006

julang

Biasanya jika kita teguh berkawan, apabila kita dapati mana-mana sahabat kita berada didalam keadaan yang tertekan atau ke rungsingan, kita akan cuba menghiburkan mereka dengan apa cara sekalipun hatta melakukan sesuatu yang agak luarbiasa.

Memberi berbagai gelaran untuk menaikkan semangatnya misalnya. Bapa Simpan Pandai misalnya.

Nanti bila giliran kita pula kerungsingan atau tertekan, mungkin sahabat kita atau sesiapa pun yang duduk lebih tinggi dari kita tahu pentingnya menyelamatkan kita dari tenggelam dalam ombak laut politik yang sampai kiamat tidak akan aman jika kita tidak benar-benar mahu berpolitik mengikut perintah Tuhan misalnya.

Menjadi badut ada masanya amat menguntungkan walaupun kini sarkas tidak lagi di minati.

33 comments:

BooK said...

jones:
bapak simpan pandai?
hahaha.
memang hiburan berleluasa di malaya. sampai ke pentas politik yang serius itu pun. pentas yang telah melahirkan ramai badut.

Raiedzall said...

yang lebih tepat adalah "bapak mentua simpan pandai".. aku cukup terhibur.. he..he..

zizie ali said...

tengok sarkas. budak-budak suka badut. bapak budak suka yang berbikini.

kumprinx said...

untung.. mmg untung.. hehe..

dingin said...

aku minat sarkas.

31 ogos nanti..

pasti banyak rancangan sarkas di tv-tv

yey

dingin said...

aku mau popular + uang yg banyak + yg penting percuma...

tapi

esastera bukannya percuma,

kene uang juga,

sedangkan aku menenatng kapatalis (alasan yg aku masih ingat untuk menentang harag mahal)ehehehe

smarties said...

apa agaknya perasaan sebenar di sebalik keceriaan pak badut ketika beraksi?!
http://smartmove2006.blogspot.com

Athfalul Hijaarah said...

pak jones tidak mahu menulis ttg 21/8? bukan sejarah wedding of the year tetapi hari al-Quds..(freewebs.com/roq06)

esis said...

badut di mana2 kini. walaupun sarkas jarang2 ada.

.:HalogamoRa:. said...

baca blog tertentu sudah cukup mengembalikan mood baik dan kadang kadang sampai gelak berguling guling ha ha ha

obefiend said...

saya harus mengaku maksud tersirat kali ini terlalu dalam maknanya

jika ini soalan SPM dulu sudah pasti saya F9

"sila terangkan artikel oleh pak jones ini"

garu kepala 30 minit dan kemudian menangis lesu. tak mampu nak paham. apekah clue nya pak jones? perlukah Fibonaci sequence atau Cryptex yang dibuat dari kulit lembu betina bunting?

badut?

badut ade hidung merah.mungkin kata rahsia untuk rudolf the red nose rusa?

saya blur

abaikan komen ini

seterusnya diserahkan pada SAYUTI dan JANNAH

adibahabdullah said...

salam.

bleh pak AJ bagi cadangan 'cara berpolitik mengikut perintah Tuhan'?

meow

sinaganaga said...

Yo Jig,
Aku minta sangat kau henti menggunakan nick TRIVIA tu. Sebab, kesannya kena kat aku.
Thank you, sol-jah!

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
tujuh86 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
tujuh86 said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Sayuti said...

saya malas komen. saya mahu ketawa saja. ketawa melihat badut dan ring master.

p/s: eff. tak perlu tafsir dalam2. biasa2 saja ni.

Anonymous said...

Sol-jah Putih Ali Dajal buta adalah wanita penghuni neraka melahirkan anak durhaka mencarut abah sendiri.

Saya tak berhutang dengan bangkai abah kamu Sinaganaga. Babi betul, celaka sekor ni.

tujuh86 said...

Juriah,
Check your mail please

sinaganaga said...

Jig,
See.... Apa yang kau dah buat ni?
Ni aku nak tanya kau Jig, bos aku kata Juriah telefon dia nangis-nangis dan kata: aku kata ada orang sudah liwat dia (Juriah).

Siapa yang start kata 'nak liwat Juriah, etc' ni dude? You tell me!

Sampai sanggup cari nombor telefon office aku, sampai sanggup telefon bos aku, sampai sanggup buat perkara2 yang boleh buat aku dibuang kerja - fuck lu la dude!

Kau ingat, semua orang tulis blog ni - tulis benda yang betul2? Kau ingat semua orang dalam dunia ni tulis diari macam kau tulis pasal benda2 betul yang berlaku dalam hidup kau? Kalau kau fikir macam tuh - fuck lu la dude!!!!

Duit Juriah aku dah bagi kat MatJan. So, sepatutnya perkara2 mcm fuck ni tak patut timbul lagi! Ini sampai menjejaskan keselamatan aku, periuk nasi aku, keluarga aku - aku sudah tak boleh tahan.... Fuck!

Nasihat aku satu je, kau gi selesaikan perkara ni dengan Juriah. I don't how you gonna do it - aku tahu semuanya mesti selesai.

sinaganaga said...

Juriah,
Kau ni memang perempuan jenis hampas! Fuck!
Kau nak apa? Kau nak semua blogger sanjung kau?
Kau tak malu ke (sebagai seorang perempuan dan memang tak ada kena mengena langsung dengan aku, dengan kawan2 aku, dengan company aku) asyik la dok telefon bos aku; suruh bos aku ambil tindakan tatatertib kat aku....

Apa lancau laaa, aduhai!

Anonymous said...

Salam,

Mohon banyak maaf kalau email ini mengganggu, tapi
saya berharap sangat supaya akak hentikan memaki hamun
NAGA di blog sesiapa pun.

Sebetulnya NAGA itu bukan TRIVIA, dan TRIVIA tu bukan
NAGA.

TRIVIA tu adalah saya. Saya tak kenal yang lain, saya
kira ramai juga anonymous lain yang turut campur
tangan memaki akak. Saya tak kenal yang lain, cuma
yang pasti, saya ulang, TRIVIA tu adalah saya.

Dan seingat saya, tak pernah saya sebagai TRIVIA
memaki hamun keluarga akak. Cuma saya mengaku ada
memaki akak, tapi tidak langsung menyentuh ahli
keluarga akak. Dan saya agak bingung bagaimana akak
boleh mengatakan yang maruah keluarga akak tercalar.

Mulut saya memang jahat, tapi saya pun tahu hadnya.
Tak perlu sampai memaki orang yang tak bersalah.
Sebetulnya, saya rasa akak keterlaluan memaki hamun
ibu dan arwah bapa NAGA. Kalau mahu marahkan NAGA,
cukuplah marahkan dia sahaja. Tak perlu berlebih-lebih
sampai mengatakan ibunya berzina dengan entah siapa
untuk mendapatkannya.

Tak perlu saya nak justify kenapa saya menyamar
sebagai TRIVIA dan mengutuk akak, seperti juga akak
yang tak perlu nak justify kenapa sampai sanggup
memaki hamun bukan sahaja NAGA tapi juga ibu dan arwah
bapanya.

Yang saya kesalkan kerana akak sanggup nak membuat
NAGA kehilangan kerja kerana lawak-lawak celaka saya.
Ya! NAGA setahu saya bukanlah orang yang suka membalas
perbuatan orang lain. Tapi kesabarannya pun ada
hadnya. Kalau dia mahu membalas, dari dulu lagi dia
sudah membalas. Dan rasa saya lagi teruk penghinaan
yang dia boleh lemparkan pada akak kerana dia tahu
lebih banyak cerita akak kerana kamu pernah
berhubungan email.

Tapi dia tak begitu. Percayalah.

Segala maki hamun saya ke atas akak tidak bertujuan
lain. Saya cuma mahu sumpah seranah ke atas NAGA
dihentikan segera. Tak usah diperpanjangkan lagi.

Cukuplah! Dan akhir kata, MAAF!

Let those who have not sinned cast the first stone!

Regards,
JIGO
Orang miskin tegar tak punya wang untuk beli 9 ekor anak anjing. Apatah lagi terfikir pula nak namakan mereka dengan nama orang yang mereka himpit dulu.

Orang miskin tegar tak punya wang untuk buat ladang, dan invest sana sini. Atau layan blog sampai lupa kerja.

Kamu ni betul la drama queen! Auto karat!
trivia | Homepage | 20.04.06 - 5:28 pm | #
Kalau nak sejuk dah lama sejuk. Tapi aku rasa labu jenis ni susah nak sejuk. Panas menggelegak saja. Bila ada peluang, dia akan bantai.

Tak dapat cuit tang situ, dia pukul ikut sini.

Kalau labu minta maaf dengan naga, aku sanggup lari bogel.
trivia | Homepage | 20.04.06 - 4:49 pm | #
Aik? Dah betul-betul jadi anjing bercawat ekor?
trivia | Homepage | 20.04.06 - 4:42 pm | #
Kalau katak memanggil hujan ada juga hasilnya nanti. Kalau anjing menyalak bukit, apahal pula?

Aku pun teringin juga nak buka ladang, bela anak anjing sampai 9 ekor. Hebah satu dunia, kita buat investment sana sini.

Hebat!
trivia | Homepage | 20.04.06 - 4:22 pm | #
Pandai juga kamu bercakap soal halal haram ya?

Kalau kamu tu bujang lagi, cari la laki. Inilah akibatnya kalau kurang kasih sayang. Terpaksa merempat bertempik sana sini, cari kasih sayang orang lain. Nak anak, anak anjing diangkat jadikan anak.

Kamu ni gila meroyan agaknya?
trivia | Homepage | 20.04.06 - 4:00 pm | #
Siapa yang menempel? Aku atau kamu? Baik kau balik pelihara 9 ekor anak anjing tu. Nanti kalau orang apa-apakan anak anjing kamu, siapa pula kau nak kerah suruh jaga ladang?

Aku berharap kau cepat kaya, agar harta kau menimbun dan tenggelamkan kau sekali.

Jangan nak bersyarah pulak pah bedah! Kamu dengan anak anjing kamu tu sama saja salaknya!
trivia | Homepage | 20.04.06 - 3:44 pm | #
Aku pun terhibur bila memikirkan ibu bapa kim labu pun perlu beromen untuk mendapatkan kim labu! Patut jadi paparan Hiburan Minggu Ini.

Anak anjing yang 9 ekor itu sudah diajar beromen?
trivia | Homepage | 20.04.06 - 3:01 pm | #
Kim Labu,

Kau sudah jadi Tuhan?! Boleh sumbatkan orang masuk neraka begitu sahaja.

Aku harap 9 anak anjing tu cepat besar dan makan tuannya.

Nak bagitau satu dunia kamu buat investment? Ladang kamu? Siapa peduli?

Berapa besar tanah yang kau perlukan untuk tanam kau?

Ya! Mari semua tontonlah persembahan sarkas dari kim labu dan 9 anak anjingnya itu.
trivia | Homepage | 20.04.06 - 2:13 pm | #
Ten Top Trivia Tips about Kim_labu!
1. If your ear itches, this means that someone is talking about kim_labu.
2. The kim_labu-fighting market in the Philippines is huge - several thousand kim_labu-fights take place there every day!
3. Research indicates that kim_labu will be attracted to people who have recently eaten bananas!
4. During severe windstorms, kim_labu may sway several feet to either side.
5. Kim_labu can smell some things up to six miles away.
6. Kim_labu has a memory span of three seconds.
7. Only 55 percent of Americans know that the sun is made of kim_labu.
8. Forty percent of the world's almonds and twenty percent of the world's peanuts are used in the manufacture of kim_labu.
9. It is impossible to fold kim_labu more than seven times.
10. According to the story, Pinocchio was made of kim_labu.
trivia | Homepage | 20.04.06 - 10:50 am | #

Anonymous said...
yang bagi nasik kangkang tuh mak kau lah kak anony.sebab tuh bapak kau cepat orgasme lalu melahirkan anak yang cacat otak macam kau!kesian sungguh kau ini.untuk mendapatkan perhatian ramai orang.sanggup kau mencaci maki orang.apa kau ni pernah dirogol atau diliwat bapak sendiri ke?

nama aku 'nam jahanam'

May 02, 2006 4:56 PM

tujuh86 said...

Sekarang cuba buktikan apa yang TRIVIA tulis adalah salah!

Pernahkah TRIVIA memaki hamun mencarut keluarga labu?

sinaganaga said...

So Juriah,
Apa macam?

sinaganaga said...

Ok, dalam komen nam jahanam ada menyebut/pertanyaan, "kau (Juriah) pernah ...diliwat bapa sendiri ke?"

Nam Jahanam = BUKAN AKU/NAGA.

Mana kau dapat idea yang 'nam jahanam' ni aku, Juriah oiii! IP kami sama? Cuba kau pergi check semula!

Lama2 fikir - kau ni memang suck la Juriah! Fuck!

sinaganaga said...

Date: Wed, 22 Mar 2006 03:59:47 +0000 (GMT)
From: "kim suzuki" kim_labu@yahoo.com
Subject: Kurang Ajar
To: sinaganaga1547@yahoo.com
Mohon lain kali jangan mengaitkan nama saya jika membuat ulasan dalam blog orang boleh tak?

Saya tidak kenal siapa awak sebenarnya dan awak tidak berhak menulis begitu rupa. Kawal tingah laku awak, jangan keterlaluan.

Kim

>>>>>
So Juriah, kau nak sangat ke aku copy paste email2 kau yang macam hampeh nni? Kau nak aku paste nombor telefon kau? Kau nak aku paste audio kau yang kami rakam? Kau nak aku paste alamat rumah kau, perpustakan kampung yg kau kerja tu?

Sorrylah Juriah, aku bukan jenis hampeh macam kau tu! Aku tak akan buat kerja2 bodoh tahap maksima macam kau tu!

Fuck Damn Shit!

tapai said...

Apa kes ni beb?

kawan said...

aku benar-benar harap ada full-stop dalam cerita ni lah. kami semua dah penat nak layan. dah penat nak fikir. dah penat nak baca. dah penat nak fikirkan benda ni semua. boleh tak semua pihak tamatkan saja.

letihlah, blog tempat kami meluahkan perasaan, berkongsi pendapat bukannya tempat tertekan perasaan dan bergaduh. aku tak fahamlah orang yang bawak dunia internet sampai ke dunia sebenar. kalau entri di internet (yang % kebenarannya diragukan) kini melarat ke kehidupan sebenar, sampai menganggu periuk nasi, keselamatan - subhanallah.

kak ju, naga dah terangkan semua duit-duit dah diberi pada mat jan. jadi hal duit sudah selesai. melainkan kak ju nak selesaikan hal tersebut dengan mat jan.

trivia pun sudah mengaku siapa dirinya yang sebenar. semua entri-entri yang ditulis pun dah diterangkan. dan kes ini juga sudah selesai. melainkan kak ju nak selesaikan hal tersebut dengan trivia.

perlu ada pemisah antara dunia sebenar dan dunia internet. please don't mix up.

saya harap semua pihak hentilah kutuk-mengutuk orang di blog orang lain. kalau nak kutuk sangat, buatlah entri di blog sendiri, bukan tulis entri di ruangan komen blog orang lain. jadi orang lain tak kena getahnya.

kawan said...

eh aku tulis entri di blog orang ya? itu pendapat dan cadangan ya!

Raiedzall said...

Ape dah jadi ni? Penin aku...

dugongsenyum said...

viva Naga!