Thursday, June 08, 2006

keliru

Jones : Buku apa yang kamu beli tu Asad?

Asad Bai: Ni ho, majaloh. URTB dengang Mingguang Perempuang. Aku beli untuk adik ppuang aku, Shamsiah (Mohd Nor), ssiang dia dudok dumoh takde mende nak bace.Buleh jugok hilangkang boring 'mentare tunggu dapak kije.Bio dia dapak idea nukih katong. Dia rajing anto gi komik Gila-Gila.

Jones : Kalau perompak pakai pistol, pi rompak dan dia tembak mangsa rompakan.Lepas tu dia pi hantar mangsa tu ke hospital. Tolong daftar dan hantar sampai dalam wad.Kemudian dia pi balai Polis buat lapuran mangsa tu kena tembak semasa rompakan. Perompak lagu tu kamu panggil perompak jenis apa?

Asad Bai: Propok bengong.

Jones : Macang mung. Hahaha.

Apakah tuan-tuan dan puan-puan juga serupa? Apakah tuan-tuan dan puan-puan seorang perompak yang bengong atau adakah tuan-tuan dan puan-puan adik kepada perompak yang bengong? Yang tidak meletakkan ke-kesian-an tuan-tuan dan puan-puan di tempat yang betul?

Jika ya, maka layak sangatlah tuan-tuan dan puan-puan di perbodohkan oleh saya.

29 comments:

Anonymous said...

Huh, jauhnya siratan, hampir-hampir saya terseradung mencari yang tersurat.

-Wasabe-

Anonymous said...

bengong mung

sinaganaga said...

Jones,
Mok beli majaloh URTB ade gambo Uji Rashid dalang sungai paka baju hija... Sting uuu, stingggg!

Ha ha.

ontahsapo said...

lupa nak komen bila terbaca komen naga ni....stinggg pulok dier.....!

kingbinjai said...

hahahaha pedasnya!!
p/s: aku suka tajuk tajuk didalam ruangan previous post. amat kreatif!!

Sayuti said...

saya layak.

wan said...

Pok cik Jones yg terlalu bengong, hingga menjadi peserta JUARA PERTANDINGAN HERO REMAJA...eee gelinye!!!

gitartong said...

saloh ke.. majaloh tu!

dugongsenyum said...

majalah skuterama. sebab adik aku semua lelaki. tapi aku baca sorang2 hahaha

adadia said...

belum lagi majalah buah buahan yang satu itu. pelam-pelam dan betik-betik berposing di dalam kolam renang.

zizie ali said...

hail amir tayang bulu dada.

drusoft said...

Hail amir seksi ke tayang bulu dada?

tuan tanah said...

errr... dapat idea nukih katong dari URTB dan mingguang perempuang?
biar betul?

BooK said...

ape kejadah. aku hanya baca URTB di kedai gunting. ha ha ha.

loppiess said...

Asad Bai : Mamak, majalah MANGGA dah habis ke?

Mamak : Lima ringgit sekilo.

Asad Bai pun berlalu, "pekak mamak ni semakin menjadi jadi" gerutu hatinya.

Mak yang mee meroyan said...

Suka hati mung la

cikguonline said...

aku keliru...

Romantis Selatan said...

perompak itu sungguh unik.

binijegangitotegilameroyan said...

haha....

Lan Rambai said...

3R, AF, Puteri?

esis said...

jonos, aku pong setuju dengang mung. betoll

esis said...
This comment has been removed by a blog administrator.
tgazfa said...

shamsiah mohd nor, aka novelis tu eh?

lakigilerlawaklucahbinimeroyan said...

Jones,
Cuba tengok siapa yang kena!

Anony first-send comment 2.45am after that. whos whom? Other wise you can search IP! Lontar batu sembunyi tangan, dayus!

zizie ali said...

onanilakigilerlawaklucahbinimeroyan:
apa khabar orang janda baik? tak ke kebun ari ni?

france 0 : swizerland 0

obefiend said...

saya ingin mengomen tentang cerita utama. bukan solekan separa tebal yang dikomen orang lain

dalam pendapat saya yang merendah diri ( in my humble opinion HUHU) apa yang orang tu buat amat mulia. menolong tak kira apa yang dibuat oleh pencuri. didalam dunia yang penuh keganasan dan kerakusan sedap hati mendengar semangat humanity masih hidup

ini mengingatkan saya tentang peperangan di Gettysburg ataupun paling terkini ketika di perang dunia kedua. askar allied akan tolong membalut luka dan memberi pertolongan kecemasan kepada askar nazi. tak kira ideologi ataupun darah keturunan. begitu juga ketika gettysburg dimana askar gentleman.. tak main baling bom sembunyi tangan

zaman sekarang ni lain ceritanya

di Iraq askar amerika disuruh SHOOT TO KILL semua resurgent regarless of their level of injury. tembak sampai mampos.

kenapa?

pasal kononya askra jihadist will fight to the death and kill an army medic even if he is trying to help him. ade kebenarannya tapi berapa peratus agaknya

maaf saya memlalut. tapi saya lebih gemar melalut begini dari memberi komen kosong tentang anu dan barang londeh uji rashid. hell amir lagi la. dah la mata gelap sebelah. macam kakshi NARUTO

out!

antiorangbijakberkata2tapijahilpengertian said...

Jones, dah menjawab pun jantan dayus dan jahil itu! haha..

zakiah_ponrahono said...

happy fahter`s day

Tok Rimau said...

Aku beli Komik Dakwah PTS yang disesuaikan dari komik asalnnya di Indonesia.