Tuesday, April 04, 2006

itu

' eeeee...bodohnya, orang cakap lain, dia ingat lain. eeee bodohnya, tak sekolah ke dulu? orang perempuan kalau tak sunat memang macam tu, bodoh. '

Demikian tadi ucapan abdullahjones kepada pembaca-pembaca yang marah tidak tentu pasal. Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada beliau.

56 comments:

Unta@Jitra said...

Tingin plak nk jd pengomen pertama... Encik AJ marah sgt laa ni nampaknya... tak mengapa, saya senyum sahaja... lucu sungguh :D

(tetiba terasa dah terikut2 tulis dalam Bahasa Melayu Baku... hebat penangan cara tulisan AJ ni hehe)

mydinz said...

Aj bukan marah kan, cuma hot!

tak pa, layaannn....

Sayuti said...

hahaha

XD <--- ini adalah sebuah emoticon

Pegawai Khalwat said...

Ha ha ha ha jugak!

(Aku tiru Sayuti tanpa sebarang emosi ikon atau emoticon)

Jangan marah Mr. AJ, nanti kena jual.

"Ayahanda marah.....?"

auntylela said...

Same frustrated feeling here, that is why am slowing down my entry writing now.
Request from me, dont you slow down, continue your beautiful thoughts.

Anonymous said...

Orang lain semua bodoh, kamu seorang saja yang bijak? Tui!

Anonymous said...

saya setuju kat-kata jones ni,
pendapat dia memang popular di kalangan pembaca-pembacanya
-adib

Pahbedah said...

'Great minds think alike but fools seldom differ'

AJ, kamu terlebih-lebih bodoh.

gitartong said...

sabar encik jones..

minyakcapkapak said...

Saya tak faham kenapa encik AJ perlu marah.

zizie ali said...

...Majlis mengucapkan ribuan terima kasih kepada beliau...

plak..plak..plak..
(tepuk tangan)

seterusnya kita jemput pula siti norhaliza untuk menyampaikan sebuah lagu. jangan terkejut. jangan terkejut. hari ini siti pakai tudung. ingat..tiada kaitan dengan kenyataan mana-mana menteri..di persilakan siiitiiiii

plak..plak..plak..(tepuk)

Anonymous said...

err..betulke pompuan tak sunat bodoh???


-sunat-

daun said...

ehehehe..

ada orang pandai belajar.. tapi bodoh memasak..

ada orang pandai matematik.. tapi bodoh biology..

bodoh apa yang dimaksudkan oleh AJ?

malas la nak cakap.. :)

Anonymous said...

Kalau pelakon di benci karana watak jahatnya, berjaya la lakonannya...so kira berjaya lah AJ dengan tulisannya.. sampai ramai yang jadi 'bodoh' dengan luahan AJ.

petiais said...

apakah yg harus ku lakukan..

gelak?!kahkahkahkah

ke tolong meng'cool'kan cik AJ nih..

atau turut marah..hahaha

Ku Keng said...

Majlis tu ada permit tak?

PAHBEDAH said...

Perempuan-perempuan itu semua bodoh betul, tapi AJ BODOH SOMBONG!
Itulah kalau makan jangan semua jadi tahi, separuh hendaklah jadi AKAL, JANGAN SAMPAI ORANG KATA 'KAMU NI TAK BERAKAL AJ!
-Pahbedah

Anonymous said...

pahbedah,

kamu ada personal conflict dengan AJ ke? lain macam benar marahnya...

-neni-

shazy said...

AJ,..

Mana kamu tahu perempuan yang tak bersunat itu bodoh? Malah,,,ada kalanya,...lelaki yang bersunat itu lebih bodoh dari perempuan yang tak bersunat..

Oooo...perempuan-perempuan orang putih itu tak bersunatkan?

Anonymous said...

En. AJ guru Vokal Razif Ismail?

alia

aa said...

Wah meletop macam kena bom ni
Tapi nape AJ tak muncul untuk reda kan keadaan.

Apa yang ditulis hanya luahan perasaan. Agak nya ni musim tak menentu mana2 aa lawat blog semua mood Hampeh !!!!!!- nasib la.

thoyol said...

aduh.. gamaknya PMS 24/7.
AJ baru je tulis kat blog dia, dah ramai yang mengamuk. Belum jumpa debat berdepan. Saborlah Pak Jones.

Sayuti said...

hahaha (untuk komen pulak)

ROFL <--- ini adalah sebuah akronim dalam Bahasa Inggeris. maknanya gelak guling2.

aeyjay said...

apa pasal marah²?

apa pasal sebut bodoh?

ish!

tembakau jawa said...

uhuh...
AJ jom isapa rokok tembakau jawa...
kasi sejuk sket...

Anonymous said...

kadang2 org tak faham apa yg kita faham. Dan ada kala org faham apa yg kita tak faham. Dan adakalanya erm...

salam buat saudara Aj
Yalin06

semut said...

haha.bodoh betul pahbedah tuh.yang nak terasa lelebih apehal sis?haha.kau tgk.AJ marah pon pembaca blog dia tetap gelak.haha lagi.haha.

(aku pun tak guna emoticons.)

Deyada said...

Haha.. dah lama follow blog AJ, hari ni baru terpanggil nak komen. Aku rasa apa yg AJ tulis dlm entry yg jadi bahan amukan pembaca tu benda betul. Aku pun jadi pelik napa org nak marah. Akhir zaman agaknya ek AJ. Huhu.. seram.. Sabar jek la..

sinaganaga said...

Jones,
Jangan marah2. Esok aku poskan AKB ke UK.

Azayat said...

First time nak komen..

Hikhikhik..blog AJ lebih hangat drpd biasa.

Dulu, masa sekolah agama ustad ada ckp, "Akan dimurkai dan diturunkan bala oleh Allah pada org2 (satu-satu kaum pd zmn itu)kerana mereka begitu suka mempersoalkan suruhan Allah, ada saja dolak dalihnya bagi membenarkan perlakuan yg melanggar suruhan Allah"

Yang nyata tidak menutup aurat adalah berdosa, tak perlulah didolak dalihkan bahawa org yg pakai tudung tak semestinya baik, yg tak pakai tudung adalah jahat. Anda yg tak tutup aurat itu adlh sememangnya berdosa. Yg pakai tudung mungkin juga jahat dan mencemarkan imej Islam, namun dia terlepas sudah dosa tidak menutup aurat.

Ustad saya juga ada berkata "Org yg solat tetapi di luar solatnya tidak menutup aurat, solatnya tidak diterima".

Jgn la melenting..

"Beberapa lagi solat yg tidak diterima Allah adalah anak2 yang lari dari rumah, menderhaka kepada ibu bapa dll."

Saya suka blog AJ..bahasanya kasar tetapi kelakar dan benar belaka.

Keep it up!!

Sayuti said...

hahaha

(gelak saya pagi ni makin kuat, tapi cuba utk maintain 3 harkat)

Anonymous said...

agak2 pahbedah sunat tak? hihi

alia

Pegawai Khalwat said...

Hi hi hi!!!

(Aku ubah gelak supaya tak sama dengan Sayut, dan aku masih tak pakai emotikon)

Kuang! Kuang! Kuang!

Anonymous said...

Alia mak awak yang tak sunat, itu sebab awak jadi camtu...Liar semacam

Pahbedah.

Bukunota said...

teringat hadis nabi. jangan kau hina bapak kau! mafhum.

bukan hina bapak sendiri. tapi hina bapak orang lain. orang lain pun hina bapak kita.

ingat cerita labu labi.

"ni kepala bapak kau. ni kepala bapak aku. kalau berani..."

aku dah lupa dialog selanjutnya.

sapa peminat kipas mati filem p ramlee?

petiais said...

MUNGKINKAH PAH BEDAH ITU ADALAH BUDAK DARJAH 3 YG MENGATAKAN AJ CUBE MENGURAT DIA????

SURAT CINTA PAH BEDAH??

HAHAHA ..andai itu betul aku tak da pa nak kata da la..

hanya gelak dan gelak kehkehkeh..semut aper pandangan hang?

shazy said...

AJ

Aku suka kat ko sbb ko tak melenting pun bila ada orang2 yg melenting bila ko sesekali melenting.

basridugongayu said...

Bukunota,

Aku minat filem P. Ramlee. Nama paling panjang ialah dalam Musang Berjanggut;

" Nama hamba... Datuk Panglima Padang Jarak Padang Tekukur Duka Sangkuriang Prabu Sakti Ratna Karno Candra Kirana... hakkk! kooo!"

Perggghhhh.. aku boleh hafal. Kau bayangkan, aku boleh hafal nama tu.

- basri.mygj.net

d'arkampo said...

Sir Jones,

I don't like this conflict but yet i'm still smiling.

DewA LavaU said...

AJ,

jom kita lepak2 layan isap gam.kasi tenang sket emosi.hehehe

Anonymous said...

HAHAHA Dah sah dah AJ selalu pergi check dulu pompuan-pompuan bodoh tu samada dah bersunat ke belom...& sebab tu lah dia tak kawin2 sebab tak berjumpa lagi yang sama BODOH dengannya yang dah BERSUNAT....HAHAHAHA...lawak! Lawak! gilos...

Kalau nak cari yang tak bersunat tapi pandai...pegi check kat pompuan2 mat salleh yang pandai2 tu...dah sah tak bersunat

AJ nak jadi tok mudim bagi orang pompuan tapi di tolak sebab dia lelaki....

Jiwa Rasa said...

Ajaib sungguh dunia maya ini. Orang boleh marah, boleh jadi
bodoh hanya dengan duduk depan kotak bodoh ini ini smabil menekan keyboard...

semut said...

naga origami,
bek ko anto cepat buku tuh.kang jadik gila pulak dia tuh.haha

alia,
pahbedah sunat laa..aku dah tgk..ops..

toshiba,
aku rasa iyerlah tuh..surat cinta yang tak berbalas..kesian..

bukunota,
"..kalau kau berani pijak lah kepada bapak aku.."

basridugong,
padang jarak padang tekukur, sekali perang jatuh tersungkur..akuu tau kau tgk cerita musang berjanggut tuh ahad lepas dan kau hafal nama tuh dengan repeat cerita tuh dua tiga kali..haha.

dewa lavau,
tak baik wo isap gam.baik pegi isap puting susu..pah bedah kan???

anoni,
kau nih lesbian kah?

jiwa,
ya.ya.betul tu..(erk aku tak bodoh)

sayut, pk,
huehuehue

emotikon duffey duck digunakan..

Sayuti said...

(dah krem muka gelak)

tazkirah utk diri sendiri: banyak ketawa mematikan hati.

Anonymous said...

Wei SEMUT!! janganlah saja mencari PUBLISITI MURAHAN diblog orang dengan menjawabkan untuk AJ dan membela serta mengAMPU dia, hanya untuk mengumpan orang ke blog kamu

Baik kamu pergi buat entry yang ala-ala AJ yang suka mengundang kontroversi agar blog kau pun boleh dpt komen yang berpuluh-puluh macam AJ

semut said...

haha.
anoni,Pah Bedah?
haha.
mengAMPU?
publisiti murahan?
haha.
kamu yang bacul dan penakut kerana tak meletakkan nama di kotak komen.
adakah kamu tak bersunat?
haha.

perlukah aku meniru cara dan gaya penulisan orang lain?

BODOH kamu ini anonymus.

sinach said...

aku mampu tersenyum dr kejauhan..
dunia maya yg bebas..
personal blog sepatutnya bebas..
comment juga patutnya bebas..
jadi, biarkanlah..

amik yg jernih..

Anonymous said...

HAHAHAH!!! sungguh gembira hati ku ini kerena berjaya membuat SEMUT budus tu menjadi marah. HAHAAHHA!!! *sedang ketawa golek2 ni*

chow chin chau...malas dah nak layan orang-borang budus cam SEMUT...tata titi tutu

Sayuti said...

HAHAHA

kalau anonymous tujukan kepada saya dan bukan kepada semut, pasti saya setuju sepenuhnya.

HAHAHA

tuan tanah said...

wah...kelakar.. kelakar..
nampaknya saya telah ketinggalan.

Jones, relakslah. perempuan memang suka ikut perasaan :)

semut said...

hahaha.

hanya mampu ketawa tiga harakat seperti sayuti.

ps: sian anonimus tuh.

Anonymous said...

Salam AJ'

Kamu biarkan dungu-dungu tu beramuk-amukan histeria sesama dungu..kesian...wakakakakaka
( wa tergelak tersembur-sembur nasi berani gam(..bukan gam makanan idung tu) terselit nasi berani di celah-celah kebod wa..hehehehe..salam sayang teramat sayang buat AJ.

Anonymous said...

Enjoyed a lot! » » »

Anonymous said...

This is very interesting site... » »

Anonymous said...

Best regards from NY! » » »

Anonymous said...

This is very interesting site... » » »