Thursday, January 13, 2011

iklan perkhidmatan

Betul, saya memandang hina para jurugambar dan yang paling hina diantara mereka adalah jurugambar pernikahan.

Tetapi,setelah melihat market mengambil gambar pasangan yang dilamun cinta, gambar majlis pertunangan,pernikahan,mengandung dan gambar kelahiran anak pertama,saya menjadi sedikit insaf. Saya tahu mereka berkerja keras untuk merakamkan saat-saat manis pasangan yang harapnya bahagia sehingga mati dan kerja suci mereka ini amat harus diberi penghargaan yang paling tinggi.

Namun saya merasa banyak jurugambar-jurugambar ini lupa satu saat yang paling penting yang amat perlu dirakamkan.

Untuk itu, saya dengan ini mengistiharkan diri saya sebagai jurugambar persetubuhan halal pasangan yang baru bernikah. Kamu semua tahu betapa handalnya saya dalam mengfoto dan jesteru,saya yakin kamu semua tidak akan kecewa.

Saya juga akan menyediakan khidmat memaparkan gambar-gambar berkenaan di facebook saya. Ya,saya akan ber-facebook kembali sejurus mendapat pelanggan pertama. Apakah lagi kebanggaan selain dari meletakkan gambar-gambar paling intim untuk dipertontonkan kepada umum?

Saya juga berjanji untuk hanya menumpukan kepada khidmat ini demi menjaga kualiti kerja saya dan harga yang saya sediakan insya allah akan sentiasa lebih rendah dari pesaing.

Kepada pasangan pengantin lama,yang bernikah pada era SFB (sebelum facebook) dan terkilan kerana tidak dapat mengabadikan gambar intim mereka,saya juga sedia melakukannya walau pun terpaksa muntah hijau melihat aksi mereka. Ini sumbangan ikhlas saya dalam menghubungkan insan sesama insan agar hidup manusia sejagat lebih bererti.

Untuk menempah khidmat saya,sila hubungi rakanniaga saya; Tinta Creative di nombor 019-930-9995 dan minta bercakap dengan si abang lawa Saudara Wanoridz,dia pakar dalam bab aksi-mengaksi.

Jadi-lah pelanggan pertama abdullahjones dan dapatkan diskaun istimewa!

7 comments:

Unknown said...

it's not very much on the intimate moment isn't it. it's da way you promote the service.

brilliant ads, AJ!

bujal X said...

saya sudah buat begitu tapi hasilnya amat kecewa.sebab jurufoto baru dapat kamera.

*saya bohong.saya okay.

haha(gelak pendek)

Anonymous said...

POTONG!! Tak boleh 'naik' la kalau AJ yg meng'intim' *chop* silap meng'foto'. damm!

*saya okay. gitu-gitu. *wink*

megat said...

kelakor..tapi de makna..hehe

Unknown said...

gilo engko...kah kah kah

Anonymous said...

HAAAWWAAAUUUUUUUUUU!!!!!

Anonymous said...

HAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAHAH.......