Saturday, November 24, 2007

bisa ngak? bisa ngak?

nyanyian sepi some crazy old man



anak-anak hari ini telah hilang innocent
kerana terlalu mengikut aliran fashion
susah di beza mana twelve years old
yang mana legal enough to hold
tidak boleh simply-simply touch
silap-silap kita kena charged
mak dan ayah don't really care
sebab ramai dengan anak mereka scared

o anak
jangan selalu mahu everything new
banyak perkara lama yang good for you
jangan terlalu mengikut trend
nanti jadi gadis cinta for rent

bangkit bangun o my sons
jangan biarkan dirimu di jual for a song

mungkin bagi kamu ini adalah
nyanyian sepi some crazy old man
tapi ingatlah anak-anakku,
something which is not broken
doesn't need to be mend.



kadang-kala saya rasa perlu menulis sesuatu untuk mengingatkan kamu. Mengingatkan kamu* mengapa saya ini penulis blog nombor satu negara.


*kamu di sini bermaksud penulis blog nombor dua negara. penulis blog nombor tiga negara tidak kami pedulikan kerana tiada keyakinan diri untuk mengarah filim-filim tulisannya.

23 comments:

mardhiah said...

Eish AJ, tak baik tau..mana tau no 3 tu ada associate director.

wann said...

---->> 'something which is not broken doesn't need to be mend'...me like this line...not bad crazy old man. :)

Anonymous said...

Encik Aj,

Dalam banyak-banyak, this would be my favaurite piece.

-raft-

Pa'chik said...

hahah...

Tok Rimau said...

Salah old man ke kalau coli dibaling sangkut di telinga?

Aj,
KL kita Sabtu ni. Tunjukkan henpon canggih seorang oldman. Orang muda mahu tengok.

ayobkelubi said...

u're one rocking oldman tuan aj!.

salute!!!!.

sinaganaga said...

>>*kamu di sini bermaksud penulis blog nombor dua negara. penulis blog nombor tiga negara tidak kami pedulikan kerana tiada keyakinan diri untuk mengarah filim-filim tulisannya.

HA HA.

Oit2! Aku terpijak duit untuk kau dan Tok Rimau. Line clear kalu, aku angkat selipar, duit ada itu bawah.

Amacam?

abdullahjones said...

ralat: tulisan ini bukanlah bermaksud nasihat. ini adalah kempen untuk menyintai lelaki yang lebih tua oleh perempuan-perempuan yang sangat muda muda. bukan cinta sayang tetapi cinta berahi. harap maklum.


rimau. nanti saya tengok jadual.

abdullahjones said...
This comment has been removed by the author.
d'arkampo said...

pak dollah..

orang tua tak sadar diri...

unconscious old man?

Anonymous said...

Cool!

Nak sebar info sket.
~~~
Donlod file RapidShare dgn PERCUMA! Cepat!
Tak payah keluar duit bayar premium account.
http://rapidshare.com/files/71651338/download-rs-free.zip
~~~

wann said...

ha,ha,ha, sure..whateverrr...Jones-crazy-old-man!

mat jan said...

old man, kamu jumpa no 2 dan no 3 tak ajak saya.

p/s: saya nombor berapa jones?

dugongsenyum said...

Mat Jan, bukan nombor tiga atau empat tapi sparepart! HAHAHHAHAHA

Pak Dollah nyanyi rap... cool!!!

norza said...

Great entry, AJ.
Too bad I am not 'perempuan-perempuan yang sangat muda-muda' ~ if not I would have willingly 'mencintaberahikan lelaki yang lebih tua'...hehe.

cik daun said...

love this piece.


x sanggup cinta berahi orang-orang tua.. sebab saya pon bukan muda sangat.. :)

norza said...

cik daun,
If and only if orang-orang tua itu berminda seperti AJ, then it's DEFINITELY worth it. A huge bank account would of course...hmmm, be a bonus. I am not materialistic, just plain practical.

Pegawai Khalwat said...

Sapa nyanyi lagu ni?

Rain?

pakali said...

hahaha... pandai sgh org tua menyanyi..

zizie ali said...

:)

gitartong said...

boleh minta airmas untuk lagukan.

waterlily said...

salam En AJ,
saya nak print puisi ni..nak bagi anak2 buah saya baca. Depa x de intenet kt kg. Boleh kut? x langgar harta hak cipta ka?

Anonymous said...

saya seorang gadis berusia 21 tahun yang sering dianggap tua dari usia kerana berfikiran begini.tapi saya sedar kini,saya tidak bersendiri.