Tuesday, April 03, 2007

menggigil

"Are you a rock star, Pak Cik ?" Tanya budak Melayu kecil yang datang ke rumah. Pelik juga, rambut tinggal tiga empat helai dikatakan rock. Atau mungkin juga Tuhan sengaja mengunakan dia untuk memberi peringatan kepada saya.




p/s: Bro Keng. Maaf saya tidak kenal siapa pun di perumahan haram itu. Ada dua tiga penarik beca yang saya kenal, antaranya, Isa yang amat handal bertakraw. Memandang becanya yang di letak sebelah gelangang adalah pemandangan yang amat lawa dan Pok Mat Beca yang becanya seperti karaoke bergerak. Malangnya Mat Yatim yang saya kenal bukan tukang beca.

Naga, kirim salam Pak Lang, kata: Selamat Hari Lahir. Hip! Hip! Horey!

10 comments:

sinaganaga said...

Jones,
Happy belated birthday! Yang ke berapa? Ke-55 ek?

Happy birthday juga kepada Tun Musa Hitam, Pak Lang Yassin, dan Ikhwan di Dublin.

sya said...

Lama tak menjengah, n3 makin pendek.

Aj.. saya nak ulang kata budak tu

"Are u a rock star?"

Mungkin Aj ada ciri2 rock star..

Lily Haslina Nasir said...

selamat hari lahir, moga terus diberi ilham yg kritis utk dikongsi di sini!

wan said...

Abe AJ, 55 yrs old!!! Oh my, oh my, dah ada cucu? :))

Abang saya yang paling tua slightly younger than you. Patutlah minat Bob Dylan and listen to Pink Floyd..heehee. I bet you even listened to Grand Funk Railroad and Bad Company too!

Selamat3x

Semoga berbahagia dan sihat2 selalu.

Hasrul Halid said...

Mari kita nyanyi ucap selamat untuk Tuan Abdullah Jones. Cikgu-cikgu semua sila berdiri...!

Allah Selamatkan Kamuuuuuu..
Allah Selamatkan Kamuuuuuu..
Allah Selamatkan Tuan Abdullah Jones..
Allah Selamatkan Kamuuuuuu..


tepuk! tepuk! tepuk!

.:HalogAmora:. said...

old man is a wise man. happy BELATED birthday AJ. HIP HIP HOORREY!

sinaganaga said...

Jones,
Happy Birthday kepada kita yang lahir pada bulan April. :)

Kek yang 'akak' buatkan untuk aku tu - minta kau makankan bagi pihak.

tuan tanah said...

Birthday Jones ke?

Happiest Bestday.

May Allah double His bless on you.

blackpurple said...

Owh...jga ingin ucapan Selamat Hari Lahir yang terlewat...

Apa salahnya pun menjadi rock star bang.... :)

alabolebelah said...

Kamu bukan rock star .. kamu wrong star ... hahahaha