Friday, December 09, 2005

kasih

-bunyi talipon bimbit dengan nada dering lagu Rabbani-

Kak Jah: Assalamualaikom, Kak Jah bercakap, siapa disana tu?
Kak Cik: Mak, orang ni.
Kak Jah: Tau, mak saja je gurau,hehehe... (Kak Jah memang begitu, suka bergurau)
Kak Cik: Mak, orang tak balik malam ni.
Kak Jah: Kenapa?
Kak Cik: Ada JPJ buat road-block, kawan orang takut nak hantar. Kereta dia cermin gelap.
Kak Jah: Habis tu kamu nak tidur dimana?
Kak Cik: Bilik kawan orang la.
Kak Jah: ishhh kamu ni. Kamu mana ada bawak berus gigi. Malu kat orang gigi tak gosok.
Kak Cik: alaa mak ni, nanti orang beli la. Orang memang nak pi seven-e pun, nak beli barang sikit.
Kak Jah: ia la, ia la, duduk elok-elok rumah orang tu. Esok pagi jangan tak suboh pulak.
Kak Cik: Orang tau la. Ok mak, esok petang orang balik.
Kak Jah: Ok, assalamualaikom.
Kak Cik: (yahoo!)


Demikian tadi gema Jumaat untuk kali ini. Majlis menjemput Erra Fazira untuk menceritakan persiapannya dalam menghadapi kemungkinan menjadi janda.

p/s: double you dan pak idrus, terima kasih kerana sudi membaca ke sewelism saya. Saya amat suka jika para pakcik datang kemari. Maklum, sesama pakcik.

11 comments:

tuan tanah said...

kenapa kak jah itu tidak soal siasat kawan orang itu? apakah gendernya? jeng jeng jeng... dan barang apa yg mau dibeli di seven e selain berus gigi? hmmmm....

abdullahjones said...

dengan 'kawan orang' Kak Cik memaksudkan pemandu kereta kancil kuning berkepak dan bercermin gelap. Kak Jah tahu akan hal ini. harap maklum.

dr in the house said...

AJ- saya dah faham lagi awal lagi...AJ tak payah sebut siapa kawan orang tu pon ...eh, kereta kancil berkepak kuning ni macam pernah nampak dulu...di mana ya..

Kak Jah ni maybe fictitious but I think she is the epitome of many malay mothers nowadays who are so world orientated, ...akhirat jauh sangat koot!

I had an encounter recently at my clinic where a 40 ish guy brought in a 23 yr old girl, sick in the stomach. The girl called the mom. Mom came. She was unperturbed by the guy's loving gestures i.e. belai rambut budak tu, pegang tgn...astaghfirullah!

Amir Mukhriz said...

ya.

dialog paling catchy di atas, ialah:

Kak Cik: alaa mak ni, nanti orang beli la. Orang memang nak pi seven-e pun, nak beli barang sikit.

lentiform said...

dalam sibuk-sibuk memberi ceramah Jumaat, advance jugak ye En.AJ ni dalam bab "skoop" cerita pasal artis

tuan tanah said...
This comment has been removed by a blog administrator.
tuan tanah said...

AJ, saja pura2 buat tak tau. Tapi rupanya Kak Jah pun tau? Uishhh...

sinaganaga said...

Jones,
Dulu. Ketika aku 'putus' kolgate. Kau belasah berus gigi guna sabun mandi. Janji buih!!!!

Ha ha.

abdullahjones said...

janji buih. heheheh.

teratak tintasukma said...

kak cik dan kak jah mmg sewel .. isk isk ..

Anonymous said...

That's a great story. Waiting for more. »